Porsche: gratis opladen in twintig landen

Porsche gaat 2.000 laadpalen plaatsen in Europa, waar eigenaren van een hybride of elektrische Porsche gratis terechtkunnen.
Porsche Porsche gaat 2.000 laadpalen plaatsen in Europa, waar eigenaren van een hybride of elektrische Porsche gratis terechtkunnen.
Eigenaren van plug-in hybrids van het merk Porsche en de elektrische Taycan kunnen binnenkort gratis hun auto opladen bij 2.000 laadpalen in twintig landen.

Tesla begon er ooit mee en is er inmiddels van teruggekomen, maar bij Porsche kun je de komende jaren kosteloos inpluggen bij een groot aantal laadpalen in Europa. In eerste instantie gaat het om 1.035 gratis laadpunten in twintig landen. Tegen het einde van het jaar komen er nog 900 bij.

De laadpalen zijn alleen gratis voor Porsche-rijders. Het gaat hierbij om driefasige laders op wisselstroom met een vermogen van 11 kW, die ook compatibel zijn met de plug-in hybrides van Porsche. Het zijn dus niet de zogeheten superchargers waarvan Tesla gebruikmaakt. 

Destination Charging

Porsche noemt het project ‘Destination Charging’. De laadpalen bevinden zich bij geselecteerde hotels, luchthavens, musea, winkelcentra, sportclubs en jachthavens en worden aangeboden in alle landen waar gedeeltelijk en volledig elektrische Porsches worden verkocht. Het aanbod strekt zich uit van Duitsland, Spanje en Italië tot de Benelux en enkele Oost-Europese markten. 

Lees ook:  Tesla’s op skivakantie in de laadpaalfile

Lees ook: Porsche Taycan komt 127 kilometer minder ver in de VS dan in Europa
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bob(Robert) Bruyland

  Na het verdwijnen v/d kerncentrales gaat alles op gas of bruinkool draaien, synthetische diesel komt onrechtstreeks van gas, waterstof komt onrechtstreeks van gas, cng komt rechtstreeks van gas, bij mij thuis heb ik de keuze tussen een dikke bokser-zes cilinder en een cng, de zuinige motor bespaart voor de bokser, Zeer tevreden over beide.

 • Johan Vroonen

  Bij productie waterstof komt methaan vrij; dus niet clean en groene waterstof=laag rendement.Destination charging op vakantie is onmisbaar bij EV's. s'Morgens vertrekken met volle accu is geen overbodige luxe. Voor de 98% van de tijd dat we niet op vakantie zijn kan je gewoon thuis in de garage opladen.Zelfs met beperkte laadstroom van 3x5A is hij ten laatste tegen 5u s'morgens alweer opgeladen. Mits zonnepanelen + in toekomst batterijopslag bestaat er geen goedkopere manier om rond te rijden.

 • Robert DE REU

  @ Renaat M., Beste mooi voor u maar ik vrees dat Uw Tesla niet levenslang zal meegaan, maar toch mooi meegenomen voor de tijd dat het duurt.

 • Willy Stinissen

  In belgie zijn er 3000 tankstations voor 5000.000 auto's. Die betalen jaarlijks 5000.000.000€ aan accijnzen op brandstoffen. Dat zal voor de overheid wel de grootste (de)motivatie zijn om hier veel laadpalen neer te zetten. Een soort anti- investering als het ware.

 • Willem Ell

  @ Albert VanLaeken: inderdaad, onderweg ben je hier niet veel mee... Daarom ook dat het concept 'destination charging' heet!! Bedoeld om op te laden eens je op bestemming bent, zodat je niet ook de terugrit met de zelfde lading moet kunnen afwerken. Simpel concept, wel de text goed lezen!