Porsche dumpt als eerste Duitse merk definitief de dieselmotor

EPA
Drie jaar na dieselgate zegt Porsche - onderdeel van Volkswagen - de diesel definitief vaarwel. Vanaf volgend jaar zullen er alleen nog benzine-, hybride of elektrische wagens gemaakt worden. Vooral die laatste zullen de focus worden. 

In 'Bild' erkent topman Oliver Blume dat de dieselcrisis - waarbij merken zoals Volkswagen hun diesels manipuleerden om de uitstoot lager te doen lijken - het bedrijf veel problemen heeft bezorgd. "Hoewel we nooit zelf dieselmotoren hebben ontwikkeld en geproduceerd." 

"Porsche zal in de toekomst geen dieselvarianten meer leveren", aldus Blume. De fabrikant wil zich in de toekomst concentreren op waar hij goed in is. "Dat is het bouwen van emotionele, krachtige benzine- en hybride-auto's. Vanaf 2019 zullen daar puur elektrische voertuigen aan worden toegevoegd."

Inmiddels is bekend dat alle dieselmodellen van Porsche sjoemelsoftware bevatten. Daarom stopte het bedrijf enkele maanden geleden al tot nader order met de verkoop van alle dieselmodellen. Nu maakt Blume bekend dat de productiestop een definitief karakter heeft gekregen. Porsche produceerde bijna tien jaar lang dieselvarianten voor modellen als de Macan, Panamera, en Cayenne.

Porsche is de eerste Duitse autobouwer die de diesel dumpt. Volgens de fabrikant hebben diesels wel een toekomst bij andere merken, zoals Volkswagen of Audi.
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Tamsyn

  Nico Dakman, waarom zouden Porsche en alle andere merken zich iets aantrekken van het geklungel in het piepkleine België?

 • Nico Dakman

  Maar voor de rest gaat het afschakelplan van kracht. Waar gaat al die elektriciteit vandaan komen als er nu al een tekort is? En als de dieselmotor wegvalt , wat gaan ze dan met al die diesel doen.....Jaja realistisch plan!

 • raf peeters

  @Guido Westerburg,de diesel is er maar gekomen omdat men met een KAS van Porsche wilde rondrijden maar eigenlijk geen Porsche konden veroorloven ,zeg het zo,als je echt het geld hebt koop je een Porsche met benzinemotor en zal je worst wezen wat de benzine kost,dat je dan zo dom bent Porsche prijs te betalen met een VW motor erin is wel belachelijk en zo zijn er nog merken zoals Mercedes,pas vanaf de E klasse heb je een volwaardige Mercedes,eronder rij je met renaultmotor

 • Tony Sponik

  Ze zullen er spijt van krijgen want dit is een tussenstap naar waterstof om ons sowieso elektrisch te pluimen.

 • Theo Beyens

  Na de verkiezingen km heffing auto u en ik bij 20.000 km per jaar . Zou een 1000 € kosten Zij die met Porsche rijden gaan dit ook maar betalen .!!!!