Pools bedrijf bouwt oude Land Rover Defender door voor 60.000 euro

Serwis
Land Rover introduceert in september een geheel nieuwe Defender, maar velen weten nu al dat ze nog steeds de voorkeur geven aan het oude, robuuste model. In Polen blijven ze daarom de oude Defender gewoon produceren.

Land Rover is sinds januari 2016 gestopt met het maken van de klassieke Defender, dus het vinden van een nieuw exemplaar is praktisch onmogelijk. Het Poolse bedrijf Serwis kon echter niet accepteren dat de oude, trouwe Defender verdwenen was. Met behulp van de kennis die de afgelopen 25 jaar is opgedaan, gespecialiseerde technische faciliteiten en toegang tot “een onuitputtelijke hoeveelheid reserveonderdelen”, startte het in Krakau gevestigde bedrijf het project ‘Defender Factory'.

Serwis

Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het om het bouwen van Defender-modellen vanaf nul, met behulp van bestaande of gloednieuwe onderdelen. De eerste ‘nieuwbouw’ auto is een Defender Crew Cab Pickup in de exclusieve Heritage-versie. Het bedrijf fabriceert nu al Defender-onderstellen en kan daardoor aangepaste chassisversies ontwikkelen die zijn afgestemd op de specifieke wensen van individuele klanten. 

Serwis

De Poolse specialisten zeggen dat hun standaardframe veel dikker en sterker is dan het origineel en dat het thermisch verzinkt is - en dus duurzamer. Bovendien heeft het enorme voorraden nieuw onderstellen voor Defender-modellen in 90-, 110- en 130-inch wielbasisconfiguraties in zijn magazijn. De prijzen voor een nieuwe oude Defender beginnen bij € 59.900.

Serwis8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kurt HOPPENBROUWERS

  Super nieuws!!! Goed vd Polen..

 • Erik Desloover

  Leve het klimaat. Hier wordt je verketterd aan taks en belastingen

 • Wilfried Vanden Berg

  Ik woon in Rusland , en ik ga naar Polen om er 1 te bekijken en misschien te bestellen . Droom er al jaren van.

 • Paul Buckens

  Fameuze bak om in alle terrein mee te rijden. Niet zo comfortabel en slecht geïsoleerd maar u kwam waar u wilde .

 • Lily Dossche

  Alweer verhuis van werkgelegenheid waar andere normen en regels gelden en dit in een verenigd Europa .......De prijs is daarom niet minder !