Politieagent crasht met bemande drone

Een prototype van de Hoverbike.
Hoversurf Een prototype van de Hoverbike.
Een politieagent van het politiekorps van Dubai is gecrasht met een bemande drone. De man raakte de controle kwijt over de ‘hoverbike’ toen hij van een hoogte van 30 meter probeerde te dalen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Dat we niet binnenkort met vliegende auto's door steden reizen snappen we wel. Als er al toekomst is voor dit soort bemande drones, begint deze bij hulpdiensten die wereldwijd snel naar onheilsplekken kunnen vliegen, vooral in drukke metropolen. Vandaar dat onder meer in Dubai wordt gekeken of bemande drones ingezet kunnen worden.

In dit geval gaat het om een zogeheten ‘hoverbike’, zeg maar een politiemotor met vier propellers in plaats van twee wielen. Het apparaat werkt als een drone, met dit verschil dat het apparaat niet vanaf de grond, maar door de ‘hoverbiker’ zelf wordt bestuurd. Dat de testvluchten niet altijd soepel verlopen, blijkt uit onderstaande video.

Vlieghoogte

Ondanks de inspanningen van het Dubaise hoverbikende politiekorps om de crashvideo van internet te verwijderen, verspreiden de beelden van een mislukte testvlucht zich snel op de sociale media. Te zien is een agent die op een Hoversurf S3 vliegt op een hoogte van ongeveer 30 meter. Wanneer hij weer daalt, verliest hij de controle en raakt hard de grond. 

De bestuurder komt goed weg wanneer het apparaat kantelt en bovenop hem landt. Hij wordt zo te zien net niet geraakt door rondvliegende propellers. Volgens fabrikant Hoversurf gaat het om een mechanisch defect. De agent zou de vlieghoogte overschreden hebben en daardoor zou de hoverbike moeilijker te besturen zijn geweest. De bestuurder raakte niet gewond. 

Lees ook:

Na de Lamborghini en de Aston Martin gaat politie Dubai nu voor een Tesla Cybertruck

Vliegende taxi maakt succesvolle testvlucht in Singapore
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • piet devlieger

    Misschien zou een combinatie van besturen door de piloot moeten gecombineerd moeten worden met besturing op afstand uit de centrale om stuurfouten te vermijden. Het idee van bemande drones voor interventies is wel een heel goed idee.