Pijnlijk: Elon Musk onthult futuristische ‘cybertruck’ van Tesla, maar “gewapend glas” gaat meteen stuk bij presentatie

AFP
Tesla heeft zijn elektrische pick-uptruck onthuld: het futuristische voertuig kreeg de naam 'cybertruck’. De onthulling in Los Angeles verliep behoorlijk grappig. Het hoofd design van de Amerikaanse autofabrikant wilde aantonen dat de auto “extra stevig” is. Toen hij dat demonstreerde, sneuvelden er twee ruiten.

De auto werd gepresenteerd in Los Angeles en ziet eruit als een futuristisch gepantserd voertuig. Tesla-topman Elon Musk typeert de cybertruck als het “officiële voertuig van Mars". Volgens hem kunnen er met geen mogelijkheid krassen op de auto komen. Om dat te demonstreren, werd met een sloophamer op een deur geslagen. Dat ging nog goed, maar een demonstratie met een metalen bal tegen een zijraam liep minder goed af. Dat de barsten in de ruiten niet bij de show hoorden bleek uit de reactie van Elon Musk die “Oh my fucking god” zei. Bij een tweede poging met een andere ruit van de wagen en een minder harde worp ging het eveneens fout.

James Bond

Het ontwerp is geïnspireerd op de James Bond-film The Spy Who Loved Me, schrijft Musk op Twitter. De auto moet een kleine 40.000 dollar (36.000 euro) kosten. Het kan overigens nog jaren duren eer de eerste elektrische pick-uptruck van Tesla daadwerkelijk te koop is.

De auto moet een kleine 40.000 dollar (36.000 euro) kosten.
AFP De auto moet een kleine 40.000 dollar (36.000 euro) kosten.

Eerder zei Musk al dat hij geen hoge verwachtingen heeft van de verkopen van een eventuele pick-up. Dat heeft vermoedelijk te maken met het feit dat eigenaren van een pick-up doorgaans erg merktrouw zijn en de markt is in de VS stevig in handen van Dodge, Ford en Chevrolet terwijl ook het Japanse Toyota een hap uit de taart neemt.

Het belangrijkste model voor Tesla blijft vooralsnog de Model 3, de relatief betaalbare elektrische auto waarmee het bedrijf de massa wil bereiken.

Volgens Elon Musk kunnen er “met geen mogelijkheid krassen op de auto komen”.
AFP Volgens Elon Musk kunnen er “met geen mogelijkheid krassen op de auto komen”.
AFP
AFP95 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Thijs Ooms

  Dit artikel vindt ik goed, hierbij laat men zien dat niet alles goed gaat en dat het ook eens fout loopt, zelfs bij Elon Musk. De schrijver heeft het ook goed verwoord en alles objectief vermeld.

 • Hannes Bosmans

  Ten tweede: Het falen heeft wel iets goed gedaan. Het internet ontplofte na de tentoonstelling. Op sociale media is er veel gepost over deze nieuwe “Cybertruck” . Dit gebeurde vooral op Reddit en Twitter. Door al de media aandacht heeft de cybertruck veel gratis reclame gehad en al veel exemplaren verkocht. Het is dus spijtig dat het is misgegaan maar het heeft een positieve invloed gehad op de verkoop.

 • Hannes Bosmans

  Ik vind het zeer spijtig dat de Cybertruck faalt bij de tentoonstelling, maar ook weer niet. Ten eerste: Elon heeft een belangrijke reputatie die hiermee geschonden is. Hij is de uitvinder van Space-x,Tesla en Paypal. Doordat dit mislukte gaan mensen misschien denken dat andere uitvindingen van hem ook slecht zijn. Dit kan leiden tot een grote daling van zijn winst. Hierdoor worden er misschien veel mensen minder betaald. Het falen van de test is dan slechte reclame.

 • Thijs Ooms

  Het artikel vindt ik best grappig. Elon Musk lanceerde zijn nieuwste Tesla model. Deze auto zo een bepanserde elektrische auto zijn. Hij beweerde dat deze auto zeer sterk zou zijn en dat zelfs de ruiten kogelwerend zouden zijn. Toen ze de auto gingen uittesten bij de voorstelling, braken al twee ruiten van de wagen. Dit was uiteraard best grappig omdat Elon Musk dacht dat deze wagen alles aankon.

 • Peter Van Mele

  Weeral een stap in de juiste richting ! Smaken verschillen maar hoe meer ik ernaar kijk, hoe knapper ik hem vind. Verandering heeft aanpassingstijd nodig zeker?! Maar het esthetische terzijde: Deze prijs voor deze specificaties is gewoon indrukwekkend! Mocht ik de financiën hebben, ik bestelde er mij vandaag nog 1!