Persoonlijke Ferrari van Michael Schumacher gaat onder de hamer

De zakenauto van Michael Schumacher: een Ferrari 599 GTB
Artcurial De zakenauto van Michael Schumacher: een Ferrari 599 GTB
Tijdens de Parijse oldtimerbeurs Salon Rétromobile in Parijs wordt morgen de Ferrari 599 GTB van Michael Schumacher geveild. De auto zal naar schatting tussen de 140.000 en 180.000 euro opbrengen.

De huidige gezondheidstoestand van zevenvoudig wereldkampioen F1 Michael Schumacher (51) blijft voor de buitenwereld geheim, maar de talloze Ferrari-fans zijn hem nog lang niet vergeten. De kans dat deze Ferrari ‘ex-Schumacher’ 599 GTB Fiorano voor minder dan de geschatte veilingprijs van eigenaar verandert, lijkt dan ook klein.

Ferrari 599 GTB
Artcurial Ferrari 599 GTB

De auto wordt vrijdag geveild tijdens de befaamde Parijse oldtimerbeurs Salon Rétromobile, een van de bekendste ter wereld. Tot de jaarlijkse hoogtepunten behoren de oldtimerveilingen van vermaarde veilinghuizen als Bonhams, RM Sotheby’s en Artcurial, die traditioneel een aantal hoogst uitzonderlijke auto’s te koop aanbieden.

Ferrari 599 GTB
Artcurial Ferrari 599 GTB

Op de Artcurial-veiling is het vooral uitkijken naar deze Ferrari 599 GTB Fiorano uit 2006, die nog heeft toebehoord aan de Duitse F1-legende. Ondanks zijn voorgeschiedenis en zijn lage kilometerstand (22.000 km) zou de auto volgens veilinghuis Artcurial tussen 140.000 en 180.000 euro moeten opleveren, zo’n 100.000 euro minder dan de oorspronkelijke nieuwprijs. Een andere eyecatcher is de Mercedes 710 SS uit 1929 waarvan de waarde geschat wordt op zo’n 8 miljoen euro.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jules Vermeers

    Zoveel risico's genomen tijdens zijn wedstrijden om dan zo te eindigen, die mens heeft nooit kunnen profiteren van zijn leven.

  • Jean Petermans

    Zal wel een groot veelvoud van de geschatte waarde halen.