PepsiCo plaatst recordbestelling van 100 e-trucks bij Tesla

Photo News
PepsiCo heeft, voor zover bekend, de grootste vooruitbestelling van Tesla's e-trucks tot nu toe geplaatst. De producent van onder meer de populaire Doritos-chips reserveerde honderd stuks van Tesla's vorige maand aangekondigde elektrische vrachtwagens. "Om de CO2-uitstoot en de brandstofkosten te drukken", klinkt het bij de besteller.

Tesla probeert de vrachtwagensector ervan te overtuigen dat de zogenaamde Tesla Semi qua bereik en laadvermogen wel degelijk kan wedijveren met traditionele dieseltrucks. De elektrische vrachtwagens zouden met een volledig opgeladen batterij tot 800 km moeten kunnen rijden. PepsiCo wil ze graag inzetten voor het vervoer van snacks en dranken binnen dat door Elon Musk beloofde bereik. Het bedrijf heeft een vrachtwagenpark van bijna 10.000 trekkers.

Enkele bedrijven, zoals Walmart, J.B. Hunt en Sysco, gingen PepsiCo al voor met kleinere vooruitbestellingen. De teller staat op 267, volgens Reuters. De productie van de e-trucks, die vorige maand werden voorgesteld, is voorzien voor 2019. Het is niet geweten hoeveel PepsiCo betaalt voor de gereserveerde exemplaren. Aanvankelijk vroeg Tesla 5.000 dollar reservatiekosten per truck, maar dat zou intussen opgelopen zijn tot 20.000 dollar.

REUTERS
REUTERS3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hugo Bom

    Ik zie een krantenkop in de toekomst verschijnen en claims van hier tot in Tokyo. Word de rechtzaak van de eeuw als de gedupeerden hun geld niet terug krijgen.

  • Piet van Helsing

    is maar de vraag of ze ooit nog kunnen geleverd worden, want Tesla heeft het geld dringend nodig.

  • Ramon Simon

    Ik vraag 2000 euro reservering voor mijn trucks die 1200km bereik zullen hebben. Hoe dat zal gaan weet niemand, Tesla ook niet. Gaat heel de oplegger volsteken met batterijen om 30 ton te trekken? Van grootschalige oplichting gesproken.