Pech voor puristen: Porsche overweegt SUV-variant van de 911

De nieuwe Porsche 911 is overduidelijk een evolutionair model. De iconische stijlkenmerken bleven onveranderd. Maar volgens Autocar denkt het merk serieus na over een revolutionaire 911, namelijk een SUV-variant.

Die zal er uiteraard minder karikaturaal uitzien als de auto op de foto hierboven, maar het idee is allerminst een grap. De Amerikaan Detlev von Platen, lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor verkoop en marketing van Porsche, vertelde tegen het autoblad dat een idee van een opgehoogde 911 best interessant is. 

“Van de Porsche 911 een SUV-variant maken zou een goed idee kunnen zijn. Het zal natuurlijk geen modelreeks zijn, maar een nicheproduct", aldus Von Platen. En inderdaad: een op de 911 Safari geïnspireerd sport utility-voertuig met een zescilinder turbomotor achterin en vierwielaandrijving kan tot een mooi model leiden, zo blijkt uit enkele ‘one-off's’ uit het verleden.

Als de opgehoogde 911 ooit het groene licht krijgt voor productie, zal het de eerste keer zijn sinds 1964 dat Porsche officieel een andere carrosseriestijl zal verkopen voor het legendarische model dan de traditionele tweedeurs coupévorm. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Louis Verdonck

  Nooit gehoord van de Porsche 959 Dakar uit de jaren 80? Misschien geen pure 911 maar er wel op gebaseerd.

 • Jan Verstrepen

  Zeveren over dure brandstof en dan allemaal een benzine of diesel slurpende SUV kopen.

 • Alan Janssen

  Ik vind een SUV maar SUF, voegt ook niets toe.... alleen groter en lomper en dat vinden de meeste wel fijn want dan kunnen ze beter pronken...

 • Willy De Gieter

  Straks overwegen ze nog om de slant nose terug in productie te nemen. Met bijbehorende luchtinlaten in de zijflanken.

 • joeri gielen

  Dakar Porsche dus ?