Op vakantie met elektrische auto? Frankrijk sluit 189 snelladers langs Autoroutes

Veel snelladers langs de Franse Autoroutes zijn tot nader order buiten gebruik.
Renault Veel snelladers langs de Franse Autoroutes zijn tot nader order buiten gebruik.
Eigenaren van een elektrische auto die met hun voertuig op vakantie willen, doen er goed aan hun reis goed te plannen. In verband met veiligheidsproblemen zijn uit voorzorg talloze laadpalen langs Franse snelwegen gesloten.

De Franse instantie IZIVIA, die in Frankrijk passen uitgeeft om laadpalen te kunnen gebruiken, waarschuwde gebruikers onlangs voor een forse inkrimping langs het zogeheten Corri-Door-netwerk. Dit is een groot netwerk langs de Franse autoroutes. Het is aangelegd om ervoor te zorgen dat ook in Frankrijk een dekkend netwerk ontstaat van laadpalen om comfortabel te kunnen reizen met een elektrische auto.

IZIVIA meldde onlangs dat 189 van de 217 snelladers om veiligheidsredenen zijn afgesloten. Volgens Franse media betreft het twee incidenten met brandachtige schade aan de laadpalen. Het zou hierbij gaan om laadpalen van de fabrikant EVtronic, die twee jaar geleden werd overgenomen door het Nederlandse EVBox.

Volgens het bedrijf zijn de problemen ontstaan door de configuratie van de palen door IZIVIA in combinatie met gebrekkig onderhoud. “We hebben herhaaldelijk aangeboden om te helpen het netwerk weer te activeren”, zo meldt een woordvoerder aan website
Electrive.

De Nederlandse automobielorganisatie ANWB verwacht op korte termijn geen grote problemen. “Het glas is wat ons betreft voorlopig halfvol”, zegt woordvoerder Marcus van Tol. “Er zijn voldoende alternatieven en het is niet druk op de Franse wegen, omdat er geen vakantieperiodes zijn. Dat kan nog veranderen wanneer het druk wordt, maar voorlopig is het nog niet zover en in de tussentijd kan er nog veel veranderen.”

Lees ook:  Elektrische auto nog altijd 10.000 euro duurder: prijsverschil zal niet snel verdwijnen, zeggen experts
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Geert Tamsyn

  Er is in 125 jaar geen cent leergeld betaald, door de alleenheerschappij van de brandstofwagen. Die hegemonie is nu voorbij.

 • PAUL VERSPEELT

  Als ze na 125 jaar nog altijd leergeld moeten betalen , kan je alleen maar concluderen dat het nooit wat zal worden, en het onbruikbare rommel is.

 • Kirsten Hershe

  @ rik van dijk: ultra moderne kerncentrales zijn minder vervuilend dan zonnepanelen en windmolens samen. Groen wil u echter een ander sprookje doen geloven, hernieuwbare energie is een nieuwe bron van inkomsten en daaraan wordt grof geld verdiend. Ik blijf nog 30 jaar met mijn glimmende 30 jaar oude euro 0 oldtimer rondtuffen. Hoef geen opgefokte electrische grasmaaier. En stop de klimaatwaanzin.

 • Geert Tamsyn

  Alle constructeurs zullen het leergeld moeten betalen dat Tesla betaald heeft, ook voor snelladers.

 • Marc Van der Vloedt

  psst... niemand weet het nog (behalve grootkapitaal en de elite investeerders), dat een nieuwe (NEO voor 't Stad en slippendragers van de keizer) energiebron... ...nog niet verder vertellen.