Onze testpiloot rijdt (niet) met de Renault Symbioz

Onze testpiloot Joost Bolle rijdt (niet) met de Renault Symbioz.
rv Onze testpiloot Joost Bolle rijdt (niet) met de Renault Symbioz.
Volgens sommige bronnen rijden we binnen vijf jaar niet meer met de auto, maar rijdt de auto met ons. Terwijl we de krant lezen. Of een dutje doen. Ik probeerde het uit met de Renault Symbioz en praatte met de deskundigen achter die futuristische auto. En weet het nu zeker: het is nog niet voor morgen, die zelfrijdende auto. Omdat de technologie er helemaal klaar voor is, maar zo goed als al de rest niet.

Zeker weten. De technologie is er klaar voor. Onwaarschijnlijk is het, hoe snel je vertrouwen krijgt in de Symbioz, het zelfrijdende prototype van Renault. Amper tien minuten onderweg en ik zat al in de krant te lezen. Zonder voor me uit te kijken, naar het voorbijschuifelende asfalt, bij iets meer dan 110 kilometer per uur. 

Het zal niet meteen een tip zijn in de handleiding van de zelfrijdende auto, maar je kunt zelfs een tukje doen. Powernap op weg naar het werk

Onze testpiloot Joost Bolle heeft tijdens zijn rit zelfs een VR-bril opgezet. Meer weten over de testrit met de zelfrijdende wagen van Renault? Lees het in onze weekendkrant of in onze pluszone
49 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Mario Adams

  En wie is er aansprakelijk bij een ongeval...? De 'niet-bestuurder' of de auto...?

 • Eric De landtsheer

  Alleen de software voor de remmen moest nog gedownload worden, voor de rest ok

 • Peter Nols

  Ooit een Renault gekocht en die reed zelfs met chauffeur maar half van de tijd en voor de rest stond hij bij garagist, nooit meer.

 • jacques hottelet

  Je moet mij eens uitleggen welk plezier je dan nog hebt aan autorijden?

 • eric berckmans

  Wie moet er dan blazen bij een alcoholcontrole ?