Auto-expert Joost Bolle test het Mercedes-parkingsysteem.
Volledig scherm
PREMIUM
Auto-expert Joost Bolle test het Mercedes-parkingsysteem. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

Onze auto-expert test elektronische rijhulpsystemen: “Van briljant tot irritant”

Een nieuwe auto zit vandaag vol elektronisch hulpsystemen die rijden comfortabeler of veiliger (moeten) maken. Maar welke zijn écht doeltreffend? En welke werken gewoon flink op de heupen? Onze auto-expert deed de test en probeerde er enkele uit met de nieuwe CLA van Mercedes. Wie doet beter: hij of het hulpsysteem? Bekijk de beelden hier. 

6 reacties

 • Luc De Bruyn

  2 maanden geleden
  Achteruitrijcamera en de bijhorende sensoren zou ik nooit meer willen missen, al was het maar voor kinderen en of huisdieren te zien. Automatisch parkeren had/ heb ik op mijn beide laatst gekochte auto's, als je meer dan 50.000 Km per jaar doet ( of gewoonweg zelf auto kan rijden ), gebruik je dat nooit.
 • Cyriel Claessens

  2 maanden geleden
  Veel rijhulpsystemen zouden verboden moeten worden.  Als je niet in staat bent om met een auto op je rijvak te blijven moet je niet met de auto rijden.  Ook semi autonoom rijden moet verboden worden.  Bij volledig autonoom rijden moet de verantwoordelijkheid bij de constructeeur liggen.  Een semi autonome auto is als de Belgische overheid, de bevoegdheden zijn versnipperd en niemand neemt zijn verantwoordelijkheid.
 • Walter Van Criekinge

  2 maanden geleden
  Misschien is het ook wel aangeraden om de handleiding eens aandachtig te lezen, wat dat is iets wat de meeste mensen over het hoofd zien. R.T.F.M. of zoiets
 • Gerrit Malego

  2 maanden geleden
  Dat automatisch parkeren doe je beter niet als je 19 inch velgen hebt, want die voorziet hij vakkundig van een zwaarbeschadigde velgrand. Werkt voor geen meter. En dan die lane assist die plots vol in de remmen gaat en een ruk aan dat stuur geeft als je een cm over een witte lijn rijdt.Achterliggers vinden dat heel fijn zo maneuvers ... Ik moet eerst 5 knoppen indrukken om al die onzin af te zetten bij mijn A klasse vooraleer ik kan vertrekken. 
 • Danny Kimpe

  2 maanden geleden
  Al die snufjes zijn de eerste dingen die stuk gaan.
 1. Wanneer is een wagen echt hybride? Onze auto-expert ziet hoe merken de klant durven te misleiden
  PREMIUM

  Wanneer is een wagen echt hybride? Onze au­to-ex­pert ziet hoe merken de klant durven te misleiden

  De verwarring is groot bij de consument die (deels) elektrisch wil rijden. Ga ik voor een HEV? Of hou ik het maar gewoon bij een MHEV? Of meteen een PHEV? En zo’n populaire ‘nephybride’, moet ik daarvoor uitkijken? Onze auto-expert Joost Bolle ziet hoe automerken hun nieuwe modellen graag allemaal ‘hybrides’ noemen, ook als ze dat niet helemaal zijn. Hij bekijkt welke types er op de markt worden aangeboden en voor wie geschikt zijn.
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph