Onze agenten kunnen er alleen maar van dromen: patrouilleren in een Tesla

De Tesla Model S wordt binnenkort in een ander kleedje gestoken in Luxemburg.
RTL.lu De Tesla Model S wordt binnenkort in een ander kleedje gestoken in Luxemburg.
Onze agenten kunnen er momenteel alleen maar van dromen: patrouilleren in een Tesla. De politie in Luxemburg staat er op dat vlak beter voor, want daar werden twee Tesla S-modellen aangekocht. Het land wordt zo een van de eerste ter wereld die de elektrische auto gebruikt als volledig uitgeruste politieauto.

De twee Tesla's zullen één tot twee jaar in gebruik genomen worden. Na die proefperiode wordt beslist hoe efficiënt de wagen is: zijn elektrische voertuigen bijvoorbeeld betrouwbaar genoeg om ingezet te worden in een politiekorps? Kan de Tesla ook worden gebruikt als flitser of bij een kilometerslange politieachtervolging? En vooral: zijn ze snel genoeg? Of moet toch geopteerd voor hybride wagens?

Alleszins: vanaf september - wanneer de auto's volledig zijn utigebouwd tot politievoertuig - maken de Tesla's officieel deel uit van de vloot. Samen zullen ze niet meer dan 100.000 euro kosten.

Een mijlpaal, noemt de politie het, want "Luxemburg wordt zo goed als het eerste land ter wereld dat de Tesla S gebruikt als patrouilleauto. Het is ook de eerste keer dat een politiekorps elektrische wagens gebruikt die niet enkel zullen worden ingezet voor onderzoeksopdrachten of ter ondersteuning". De politie van Los Angeles heeft al twee Tesla's in gebruik en is met 288 elektrische voertuigen - waarvan 160 volledig autonoom - het 'meest revolutionaire korps'.

Volgens website Electrek is Luxemburg trouwens  "een ideaal land voor de elektrische auto, omdat het slechts 82 kilometer lang is en 57 kilometer breed". De site zegt ook dat het Tesla Model S "een pak sneller is dan de conventionele politieauto's". Rijden ze binnenkort ook door onze dorpskernen en steden? Wie weet...

Los Angeles heeft met 288 e-auto's de grootste vloot elektrische politievoertuigen.
RV Los Angeles heeft met 288 e-auto's de grootste vloot elektrische politievoertuigen.7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Glenn Lievens

  ter info 1 mijl is 1,6km dan maak 400 x 1,6= 640km

 • Timothy T

  Tis de moeite als ge maar 400km kunt rijden

 • Gino De Neef

  Mr DeBoeck...400 mijl actieradius. 510 km dus. Hoeveel benzine wagens hebben zo een actieradius?

 • Guy D

  Jan Vanachter, dat is er boenk op! ...heeel voorspelbaar

 • jeff De Boeck

  Als je ver en lang genoeg kan vluchten valt hij stil . Beperkte actieradius.