Van de wagen bleef na het ongeval niet veel meer over.
Volledig scherm
Van de wagen bleef na het ongeval niet veel meer over. © via REUTERS

Onderzoek na dodelijke crash met Tesla maakt niet duidelijk of iemand achter stuur zat

Een dodelijk ongeval met een elektrische auto van de Amerikaanse autobouwer Tesla in Texas, waarbij volgens eerste vaststellingen van de politie niemand aan het stuur zou gezeten hebben, zal mogelijk niet helemaal opgehelderd kunnen worden. Belangrijke opslagtechnologie met gegevens van het voertuig is vernietigd of op zijn minst zwaar beschadigd geraakt, zo meldt de Amerikaanse autoriteit NTSB die gelast is met het onderzoek naar de crash.

2 reacties

 • Johan Vroonen

  1 maand geleden
  We naderen in de komende jaren langzaam maar zeker het punt waar een computer >1000x minder kans op een ongeval heeft, tov de beste menselijke chauffeur. Het potentieel is gigantisch : goedkopere verzekeringen, minder (menselijke) schade, goedkoper transport, efficienter gebruik van infrastructuur, minder files, voertuigen worden 90% van de tijd gebruikt ipv 5% van de tijd, voertuig is 24u/24u inzetbaar, autonome taxi's, autodelen, ... Tesla's zijn omwille van die reden gebouwd voor 1,6M km's!
 • Robert DE REU

  1 maand geleden
  Ik vraag mij steeds af waarom moeten wagens nu plots kunnen rijden zogezegd zonder bestuurder, het prettige aan een wagen is dat je zelf het stuur in handen hebt en zelf je aandacht aan de weg en andere weggebruikers te houden, en het liefst in een comfortabele wagen, rij zelf 51 jaar met de wagen en nog altijd met volle plezier, hoewel de laatste tijd wat min door de vele files.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!