Nooit meer zoeken naar een parkeerplaats dankzij Volkswagen

Auto's vinden zelf hun weg in de volledig geautomatiseerde parkeergarage van Volkswagen
Volkswagen AG Auto's vinden zelf hun weg in de volledig geautomatiseerde parkeergarage van Volkswagen
Volkswagen heeft een parkeergarage ontwikkeld waarin auto's zelf een leeg parkeervak vinden en zich vervolgens ook zelf parkeren. De bestuurder kan bij de ingang uitstappen.

Binnen een jaar of vijf zullen dergelijke parkeergarages overal in Europa een feit zijn, verwacht Volkswagen. 's Werelds grootste autofabrikant belooft een enorme tijdwinst voor de automobilist. Europeanen zijn gemiddeld per jaar ruim 40 uur kwijt aan het zoeken naar een parkeerplaats. In New York is dat zelfs 107 uur.

Op de luchthaven van Hamburg is Volkswagen een proefproject begonnen met de geavanceerde parkeergarage. De automobilist stapt uit bij de ingang van de garage, nadat hij thuis via een app de komst van zijn auto bij de garage heeft aangekondigd. Het systeem werkt met licht aangepaste modellen van de merken Volkswagen, Audi en Porsche. De auto's kunnen zelf hun weg vinden in de garage doordat zij zelfstandig rijden en zich met hun sensoren oriënteren op in de garage aangebrachte herkenningspunten.

App

Elektrische auto's worden geparkeerd bij een laadpaal, waarna zij ook automatisch van stroom worden voorzien. Terwijl de automobilist op (vlieg-)reis is, worden bestelde pakketjes in de kofferbak afgeleverd of wordt kleding door de stomerij uit de auto gehaald en daarin later ook weer opgehangen. Na aankomst op de luchthaven meldt de automobilist zich via de app, waarna de auto zelf komt voorrijden bij de uitgang van de garage. Uiteraard gaat ook de betaling automatisch via dezelfde app.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • raf peeters

    Ach niks nieuws ,bestaat al meer dan 2 jaar en als eerste getest door Audi,maar de wagen zal ook geen plaats vinden als er geen vrij zijn ,bovendien ,wat gaan ze in de toekomst doen met eventuele E wagens die moeten geladen,met een stekker zal 't niet gaan tezij men een systeem erin bouwt die automatisch doet of via de bodem ,maar daarvoor gaan er serieus aanpassingen moeten gebeuren en kost vooral zeer veel geld.