Nog meer vertraging voor Tesla Model 3

De Tesla Model 3.
AP De Tesla Model 3.
Tesla heeft een productiedoelstelling van zijn Model 3 verder voor zich uitgeschoven. De maker van elektrische auto's denkt nu niet eerder dan halverwege dit jaar 5.000 wagens per week te kunnen afleveren van het type. 

In oktober, november en december werden in totaal nog maar 1.550 exemplaren van de Model 3 gebouwd. Dat was fors minder dan kenners hadden verwacht. Die rekenden op bijna het dubbele aantal.

Het zit Tesla al langer tegen bij de productie van de Model 3. Dat is de nieuwe auto die door Tesla in juli is geïntroduceerd als de elektrische auto voor de massa. De autobouwer heeft handenvol geld gestoken in allerlei robots, assemblagelijnen en andere zaken die nodig zijn voor de bouw van de Model 3.

Vooralsnog steekt de levering nog schril af bij de andere, duurdere modellen. In totaal leverde Tesla in het vierde kwartaal 29.870 voertuigen af, tegen ruim 25.000 in de voorgaande periode. 
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Verstrepen

  Denk dat dat een enorme flop wordt, eventjes naar de Ardennen en dan een dag uitslapen om dat ding op te laden en wie maakt de elektriciteit ? vervuilende centrales. Maar met een goede batterij misschien,en niet vergeten een zee van werklozen als het dan lukt, geen olie verversen geen onderhoud ..........beloofd voor de mechaniekers.

 • guido vermeyen

  die electrische auto's uitrusten met depanage- kit....namelijk een trapperstechniek van een skelter of fiets, te installeren na verkeerde inschatting,actie-radius, gebruik electrische wagen...je moet minimum met twee m/v zijn, anders lastig karwei.

 • raf peeters

  @Rudy Huybens ,als je geen verbruikers opzet en zeer gunstige omstandigheden ,met radio ,airco ,lichten enz rij je hooguit 300 km en woon je in de Ardennen waar je nooit vlak kan rijden maar helling op en af doe er dan nog maar tiental km vanaf.

 • Kris Verbeek

  Naar het schijnt zijn de electrische wagens meer vervuilend dan benzine wagens. Ze rijden wel zacht maar de elektriciteit moet toch nog van ergens komen. Van het elektriciteitsnet bv. En daar loopt het mis. Want het elektriciteitsnet wordt opgewekt in grote al dan niet verouderde elektriciteitsturbines. En daarom zijn elektrische wagens nog steeds meer vervuilend dan benzine-wagens.

 • Jan Verstrepen

  Stroom moet je ook produceren dus is dit gewoon het verleggen van het probleem van de vervuiling. En die giftige batterijen gaan wie die ook naar Afrika versassen of naar China en zo verder de planeet vergiftigen.