Nissans luxemerk Infiniti trekt zich terug uit West-Europa

Een Infiniti Q30.
reuters Een Infiniti Q30.
Infiniti, het luxemerk van de Japanse autobouwer Nissan, trekt zich terug uit West-Europa. Dat meldt Infiniti vandaag in een persbericht. Het merk wordt niet langer als rendabel beschouwd in Europa en zal de focus leggen op Noord-Amerika en China. 

In Oost-Europa, het Midden-Oosten en Azië blijft het merk ook actief. De productie van de Q30 en QX30 in de Nissan-fabriek in het Britse Sunderland zal in juli beëindigd worden. Alle West-Europese activiteiten worden begin 2020 stopgezet.

Infiniti werd in 2008 in Europa gelanceerd, maar wist nooit echt door te breken. Het luxemerk heeft in Europa zowat 60.000 klanten. Infiniti werd in 1989 geïntroduceerd in de Verenigde Staten om te concurreren met de luxemerken van Toyota en Honda, respectievelijk Lexus en Acura. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dries Schuddinck

    Heel jammer. Waren mooie en zeer degelijke wagens. Reden dat ze niet doorbraken, is dat ze te weinig "instap" motoren hadden. Meestal waren het zware V6 motoren en daar lusten de Europese overheden wel enkele eurootjes van