Nissan blundert opnieuw met kwaliteitscontrole: 150.000 auto’s teruggeroepen

Illustratiefoto.
EPA Illustratiefoto.
Nissan roept circa 150.000 auto's terug naar de garage in Japan. Opnieuw zou de interne kwaliteitscontrole gefaald hebben. Dat erkende Nissan na berichtgeving door de Japanse zakenkrant Nikkei.

Volgens Nissan waren er tekortkomingen bij inspecties van remmen en stuursystemen bij een fabriek in Kyoto bij de modellen Note, Leaf en Juke. Dat kwam aan het licht na inspecties door de Japanse autoriteiten. 

In het verleden ging Nissan al in de fout met zijn kwaliteitscontroles. Dit leidde ook tot grote terugroepacties.

Fraude

De zaak zorgt voor nieuwe druk op de Japanse autobouwer. Vorige maand werd topman Carlos Ghosn aan de deur gezet na beschuldigingen van belastingfraude en misbruik van bedrijfsbezittingen. Hij zit sinds 19 november in de cel. 

Naar verluidt wordt hij maandag officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens belastingfraude en misbruik van bedrijfsbezittingen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • freddy tormans

  nissan , mag blij zijn dat het destijds een samenwerking met renault heeft bewerkstelligt, ander waren er al 10 jaar 2 automerken minder

 • Philip Lievens

  De 1,5 dci is een schitterende motor die zelfs door Mercedes gebruikt wordt!

 • Paul Janssens

  Sinds de samenwerking met Renault gaat de kwaliteit van Nissan achteruit,bv de 1.5 dieselmotor van Renault deugd niet en men vind die terug in Nissans.Andere Japanse merken zijn veel betrouwbaarder dan eender welk Europees merk.

 • Michel Jacobs

  Technisch gaat Nissan steeds verder achteruit sinds de fusie met Renault. Dat terwijl de Fransen duidelijk geprofiteerd hebben van de Japanse know-how.Overigens siert het de Japanse autobouwer dat het zijn wagens terugroept, ik heb het zelf al meerdere malen meegemaakt dat Duitse autobouwers zoals VW, doen of hun neus bloed wanneer er iets aan de veiligheid scheelt.

 • Hendrik Patyn

  Ik heb zelf een Nissan en ook Toyota's en Honda's, Toyota en Honda zijn super betrouwbaar en kwalitatief hoogstaand, Nissan is onbetrouwbaar, al veel problemen mee gehad, niet te vergelijken met de andere 2 Japanners.