Nieuwe Tesla Roadster krijgt stuwraketten aan boord

tesla
Een topsnelheid van 400 km/u en een sprint van 0-100 km/u in twee seconden. Een ding is zeker: de nieuwe Tesla Roadster wordt een echte supersportwagen. Tegen meerprijs kun je volgens Elon Musk zelfs tien stuwraketten op de auto krijgen.

Tesla's nieuwe Roadster, die in 2020 op de markt verschijnt, krijgt tegen meerprijs een 'Space X-functie' - een nieuw soort raketaandrijving. Dat kondigde Elon Musk althans aan op Twitter. Het gaat niet om stuwraketten met brandstof, maar op luchtdruk. Ze kunnen via een druk op de knop worden aangezet, waarna ze de auto sneller in de gewenste richting kunnen sturen. Ook het weggedrag in bochten zal op deze manier worden verbeterd, aldus Musk. 

Technische details gaf hij niet prijs, wel zei hij dat het gaat om tien raketten, die ook kunnen helpen met sneller afremmen. Het gaat opnieuw om een onwaarschijnlijke aankondiging, maar even vaak meent de topman wat hij zegt. De beloofde vlammenwerper kwam er uiteindelijk ook. Waar Musk in ieder geval serieus over is, is de actieradius op één stekkerlading van de 250.000 dollar kostende Tesla Roadster. Die bedraagt 620 mijl, oftewel 1.000 kilometer. 
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Verstraete

  Tis raar ze klappen van de diesel stikstof en musk klapt hier van stuw raketten chemiesestoffen da kan geen kwaad

 • Jan Verstrepen

  Goed nieuws met 400km/h zal je nooit meer te laat komen. Trajectcontroles niet meegerekend.

 • Jack Vermeire

  Elon Musk is een onnozelaar met teveel geld van sponsors. Een echt wereldvreemd kind is het. Tesla is tenonder aan het gaan en hij blijft maar speelgoed uitvinden, er zijn momenteel nog altijd duizenden mensen aan het wachten op hun Model 3 Tesla...!!

 • Ivo Torfs

  Eindelijk daar zat ik op te wachten, zo kan ik mijn achterliggers lekker roosteren.

 • Johan Van Biesen

  Als Honda volgend jaar met hun betaalbare EV stadswagen komt aandrijven, dan zal Tesla met zijn slecht in elkaar geknutselde onbetrouwbare in brand vliegende enkel bestuurd door arrogante klootzakken Matchboxautokes niet ver meer geraken.