Tesla Model Y
Volledig scherm
Tesla Model Y © Grant Cassingham

Nieuwe Tesla Model Y: meer een opgeblazen Model 3 dan een SUV

De langverwachte tweede SUV van Tesla is niet echt een indrukwekkende of innovatief ogende auto geworden. Het is een cross-over die er vooral uitziet als een opgeblazen Model 3.

17 reacties

 • Hendrik Patyn

  1 jaar geleden
  410000 banen op de tocht in de Duitse auto industrie, zal de regering veel aan over hebben mr Tamsyn
 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  Brandstofwagens kosten de staat het dubbele van wat ze opbrengen (bron: UAntwerpen). Rijbereik 475 km. Reserve heb je ook nodig bij brandstofwagens, “sommige weersomstandigheden” komen bij ons niet (meer) voor.
 • Hendrik Patyn

  1 jaar geleden
  Brandstofwagens gesubsidieerd, hallo! Per liter brandstof wordt de staatskas goed gespijsd zult u bedoelen, neem de brandstofwagens weg, en er is 1 groot gat in de begroting. Oftewel de EWs deftig belasten om het gat op te vullen... Rijbereik 420 -10% reserve is 380 en 20% in sommige weersomstandigheden en jr komt op de 300 van Rob van autowereld.
 • Albert VanLaeken

  1 jaar geleden
  Ik rijd reeds geruime tijd met een Tesla X. Zonder twijfel mijn beste wagen ooit qua wegligging en rij-en zitcomfort. Effectief rijbereik met een 100% volle laadbeurt bedraagt gemiddeld 420 km (= tussen 400 en 440km naargelang zomer/winter, airco, ed..). De software en bediening is fantastisch. Regelmatige updates waardooor ik nieuwigheden of verbeteringen mag ontdekken. Als Tesla eigenaar besef je pas welk groot verschil er is met een ander merk..
 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  Tesla klopt gewoon alle records: productie, verkoop, aandelenkoers, ... niet alleen in Nederland, maar overal. EV zijn minstens 66 % milieuvriendelijker dan brandstofwagens, indien geladen met hernieuwbare stroom nog meer. Brandstofwagens worden al decennia gesubsidieerd, hun maatschappelijke kost bedraagt het dubbele van alle betaalde bijdragen (bron: UAntwerpen).
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre