Nederlanders die in ons land komen tanken riskeren boete van 4.000 euro

Photo News
Nu de brandstofprijzen kelderen is het verleidelijk om even je tank te vullen. Daar is op zich geen probleem mee als dit een noodzakelijke verplaatsing is. Maar de Nederlanders gaan een stapje verder en komen hun auto’s in ons land goedkoper voltanken. Daar wordt nu tegen opgetreden.

Het zogenaamde “tanktoerisme”, de grens over rijden om goedkoper te tanken, is immers geen noodzakelijke verplaatsing. En dus is de Belgische politie van plan om op te treden tegen Nederlanders die in ons land goedkope benzine komen scoren. Sinds donderdag zouden er controleploegen op de baan zijn.

“De eerste boetes zijn nog niet gevallen, we gaan eerst sensibiliseren”, vertelt Patrick De Smedt van de Belgische politie aan Omroep Brabant. “We waarschuwen mensen en sturen ze weg. Maar de mensen die niet willen luisteren, gaan de bon op. Wie toch goedkoop tanken wil in België, riskeert een boete van 4.000 euro.”
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Chris Dupont

  Zot zijn doet geen zeer, België heeft immers geld te veel. Het maakt niets uit, tenzij er grote massa's zouden komen tanken natuurlijk en het brengt op. Het wijst er ook op dat België te weinig accijnzen heft, waardoor de naft hier goedkoper is.

 • Erwin De Meyer

  Altijd dat gepamper, waarom toch? Die weten maar al te goed dat het momenteel verboden is. Gewoon een boete geven !

 • Jules Vermeers

  Heel goed maar direct te betalen anders kun je ernaar fluiten, het is geen lachteertje, dat ze in Nederland meer geven voor geld dan voor hun leven is hun probleem maar hier moeten ze geen mensen komen besmetten wij geven wel iets voor het leven van onze mensen en poen die komt nu op de tweede of laatste plaats. Dus.

 • karel van zand

  onze grenzen zijn dicht omdat de nederlanders een andere strategie volgen haaks op deze van belgie... prima dat de grenzen nu dicht zijn, vermits de mensen geen oren hebben, moeten ze maar voelen... 4000 is een mooi getal en zal hierdoor zijn doel bereiken nml mensen die nog steeds met 100 mogen samenscholen, scheiden van mensen die in hun huis moeten blijven. Aktie en uitvoeren

 • emiel wouters

  Toch al de eerste die het inkomen verlies van de werklozen gaan betalen. Als ze 4400€ vragen kunnen ze ook voldoen aan de 10% die de cultuursector meer willen hebben. Denk eens goed na. Tussen 4000 en 4400 is toch niet veel verschil, na 10 Nederlanders kun je al 11 Belgen betalen. Na 11 is het al 10 Belgen en één, cultuurmens.