Nederlander heeft miljoen kilometer op teller van zijn Toyota Land Cruiser

Ruim een miljoen kilometer hebben Martien Scheffers en zijn Toyota Land Cruiser er samen op zitten. Hoewel de teller niet meer loopt rekent de automobilist uit Aarle-Rixtel op nog veel onbezorgde kilometers: ,,We gaan samen door. Het is een voorrecht om erin te rijden.”

Zelfs de ingenieurs van Toyota hebben er geen rekening mee gehouden. Al zo'n 3.000 kilometer geeft de kilometerteller in de Land Cruiser van Martien Scheffers uit Aarle-Rixtel 999.999 aan. Hoewel ze samen de magische grens van één miljoen kilometer dus ruimschoots zijn gepasseerd, blijft de techniek in zijn terreinwagen alsnog achter. 

Een kleinigheidje, lacht Scheffers, die de auto in 2002 nieuw aanschafte. ,,Ik heb er nooit veel aan gedaan", vertelt hij. ,,Maar ik heb ook geen garagebeurt overgeslagen. Als een auto zo goed voor jou is, dan moet je ook zo goed voor je auto zijn." Veel credits gaan dan ook naar zijn vaste garagebedrijf, voegt Scheffers daar direct aan toe: ,,Als je onder de motorkap kijkt, is het net alsof ik hem een half jaar geleden heb aangeschaft.”

Vrijwel dagelijks rijdt de 66-jarige Scheffers op en neer tussen de bloemenveilingen in Grubbenvorst en Rijnsburg, zo'n 400 kilometer per dag. En tijdens al die kilometers heeft zijn Land Cruiser hem eigenlijk nooit in de steek gelaten, vervolgt hij:  ,,Er is nooit echt iets mee gebeurd.”

Lees verder onder de foto

De teller blijft steken op 6 keer 9.
De teller blijft steken op 6 keer 9.

Scheffers lijkt zelf niet eens verbaasd over de onvermoeibaarheid van de Land Cruiser, zijn tweede. Zijn eerste Land Cruiser kocht hij in 1995, en die auto rijdt ook nog steeds rond. ,,Ergens in Estland‘’, weet hij. Hoe lang zijn huidige model nog blijft rijden durft Scheffers niet te zeggen. Maar wat hem betreft is het nog lang geen tijd om afscheid te nemen: ,,In het buitenland zie je wel eens dat mensen een auto in hun tuin hebben staan. Als het zover is hoop ik voor de Toyota ook zo'n mooi plaatsje te vinden. Maar zo lang hij blijft rijden, gaan we samen door. Het is een voorrecht om er in te rijden.‘’

Roken

Toch wil Scheffers nog wel een puntje noemen. ,,Ik ben een fervent sigarenroker‘’, besluit de trotse eigenaar. ,,Ik heb denk ik wel 200.000 sigaren gerookt in die auto. Maar Japanners zijn volgens mij niet zulke rokers. De sigarettenaansteker gaat altijd stuk. Die is al zo'n zes à zeven keer vervangen. Ik heb Toyota al gevraagd of er geen garantie meer op zit.”

Martin Scheffers uit Aarle Rixtel heeft 1.000.000 km gereden met zijn Toyota
Martin Scheffers uit Aarle Rixtel heeft 1.000.000 km gereden met zijn Toyota22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Vaelen

  Mijn Toyota Corolla G6 benzine had 254.000km. Motor was nog goed, ook al was dat model bekend voor z'n hoog olieverbruik en heeft ie enkele keren droog gereden. Remklauwen zaten vast en koppeling begon te slippen en toen ik de motorkapkabel overtrok, heb ik hem pas weggedaan. Er kwamen teveel kosten aan, maar 15 jaar heeft ie ook nooit in panne gestaan, tot op het einde. Hij stond niet in panne maar kreeg geen groene kaart meer op de keuring.

 • Alan Janssen

  Heb een citroen bixke 1.9 trd gehad met 1.200.000 km op de teller en die telde wel door met zijn analoog tellertje. Grootste kost was een nieuwe impeller voor de waterpomp ...

 • RENE LENAERTS

  Het is zonder twijfel een diesel; en hoewel er veel vervuiling werd vermeden door geen nieuwe auto te laten produceren en zuinig te draaien zal die brave man straks geen stad meer mogen binnen tuffen.

 • Piet van Helsing

  Stof tot nadenken: Hoeveel km van dit miljoen zijn er uiteindelijk mee afgelegd in het veld? Want daar zijn dit soort voertuigen toch uiteindelijk voor gebouwd.

 • Pieter Van Ende

  200000 sigaren op 1 miljoen km? Dat is 1 sigaar per 5 kilometer. Flink gerookt!