Naar deze tweedehandsauto’s zoekt de Belg het meest

iStock
Autoscout24, het grootste platform voor autozoekertjes in Europa, heeft onlangs zijn jaarlijkse statistieken gepubliceerd over het zoekgedrag van de online tweedehandskopers. Die pop poll draaide de voorbije elf jaar (!) uit in het voordeel van de BMW 3 Reeks, maar in 2019 moest de premiumberline zijn meerdere erkennen in die andere Duitse slokop: de Volkswagen Golf.

Hoewel de cijfers in een aantal landen ‘vertekend’ worden door chauvinistische bijwerkingen – zo gaat er in Italië niets boven een tweedehands Fiat Panda, terwijl de Fransen liefst van al een Renault Clio op de kop tikken – valt er in de rest van Europa toch één grote constante waar te nemen: de tweedehandskoper zoekt nog steeds zijn heil in waardevaste Duitse occasies.

Autoscout24

In ons land wordt de volledige top 10 zelfs gedomineerd door Duitse automerken, het logische gevolg van hun aanhoudende populariteit op de (leasing-)markt. Ook de Volkswagen-groep blijkt op de occasiemarkt nauwelijks hinder te ondervinden van de hele Dieselgate-affaire, integendeel zelfs: de Golf springt voor het eerst in elf jaar over de BMW 3 Reeks in de ranglijst van populairste tweedehandsmodellen.

RV

BMW en Mercedes worden duurder, Audi goedkoper

De gemiddelde prijzen van de populairste modellen zijn in 2019 opnieuw gestegen. De prijs van een Volkswagen Golf steeg met 0,9% naar €15.784, iets minder dan de BMW 3 Reeks (1,1%, gemiddeld €16.307). Bij Mercedes-Benz gingen de prijzen veel forser de hoogte in: de C-klasse was 3,8% duurder en kostte gemiddeld €25.138, terwijl een E-klasse 4,8% duurder werd en gemiddeld voor €27.805 van eigenaar veranderde. Een uitzondering was de Audi A4 (foto onder), met een prijsdaling van 0,6% naar €19.134.

KOS
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hendrik Patyn

  Als 2dehands koop je beter een Japanse wagen, maar geen Nissan, of een vw of Mercedes van 20jaar oud.

 • Johan Van Biesen

  Je kleine VW Polo bvb kan je beter in Nederland te koop zetten, daar krijg je er zeker 2000€ meer voor dan hier.

 • Paul Janssens

  Inderdaad,Japanse wagens geven veel minder risico op een miskoop,stukken betrouwbaarder

 • freddie alro

  Geef mij maar een goede Japanees...