Mogelijk nieuwe sjoemelsoftware bij Volkswagen

EPA
Volkswagen heeft mogelijk nieuwe, illegale softwarefuncties in dieselauto's gestopt. Volgens de Duitse krant Bild am Sonntag hebben de Duitsers dat gedaan bij een recente software-update. De software zou het filteren van uitlaatgassen terugdraaien als een bepaalde hoeveelheid brandstof is verbruikt.

Experts van toezichthouder KBA vermoeden dat het hier om een nieuwe vorm van sjoemelsoftware gaat, aldus de krant. De betreffende software-update wordt momenteel even niet meer uitgevoerd. Waarschijnlijk hebben enkele honderdduizenden auto's de update al gehad.

Een woordvoerster van Volkswagen bevestigt dat er ongebruikelijke software is aangetroffen. De kwestie wordt nog intern onderzocht en de onderzoeksresultaten zullen aan de toezichthouder worden overgedragen. Begin januari is hierover tevens een overleg gepland tussen Volkswagen en de autoriteiten.

Volkswagen moest in september 2015 toegeven dat het bedrijf met behulp van illegale software vals had gespeeld bij emissietesten. Daardoor leken miljoenen dieselauto's schoner dan ze waren. Het schandaal heeft het autoconcern al vele miljarden aan boetes en schadevergoedingen gekost.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yolande Toremans

  Het gesjoemel van VW is het logisch gevolg van de idiote mannier van controle op uitlaatgas door de Technische Controle. Uitlaat meten in vrijloop tot 3000 a 4000 rpm, waar was men mee bezig?VW had daar het juiste antwoord op. Die werkwijze had niets met reeele uitstoot te maken, was enkel bedoeld om motoren op te blazen en rode kaarten te kunnen uitdelen.Heb 3 transporters en weet dat VW de beste diesels heeft die ooit bestaan hebben,punt uit.

 • Dries Schuddinck

  De Duitse automaffia zal hier ook wel weer mee weg komen. Zoals gewoonlijk... Jammer dat Japanners het wel kunnen, maar deze steeds worden bekeken als minderwaardig

 • Els Pauwels

  bij mij een skoda 1.4 TSI, heel het motorblok omzeep na 80000 KM

 • Hendrik Patyn

  De Volkswagen groep kan niet meer mee met de concurrentie, overdreven olieverbruik, een halve liter per 100km, is geen uitzondering en wij maar die verbrande olie inademen, motoren zoals de biturbo die versleten zijn na iets meer dan 100000km... Mijn Kiatje onderhoud om de 30000km en geen beetje olieverbruik, nooit bijvullen, en dit voor de 200pk versie en met een zware voet...

 • Mateo Buysse

  Tja...als volkswagen zowat ongestraft laatstz keer ermee kon wegkomen moet je dat ook kunnen begrijpen. Geef ze eens een deftige miliardenboete.