Met z’n vijven over de 300 km/u! Dit zijn de pijnlijkste snelheidsboetes van het jaar
Een snelheidsboete komt altijd ongelegen. Maar het kan altijd erger! HomeToGo en HappyCar bundelden acht wel heel erg pijnlijke snelheidsovertredingen in Europa …
Delen per e-mail
1. Bentley Continental GT aan 324 km/u
De hoogste topsnelheid komt op naam van een Bentley Continental GT. In Zwitserland dan nog wel! De man verdedigde zich met het argument dat hij niet reed, maar een vriend. Daar werd echter weinig geloof aan gehecht, waardoor hij een boete kreeg van 1.865 euro en zes maanden celstraf.
2. Porsche 911 aan 311 km/u
In Italië ging een hoge directeur van Telecom Italia meteen uittesten waar zijn nieuwe Porsche 911 toe in staat was. Op de snelweg duwde hij het gaspedaal zo diep in dat de naald prompt 311 km/u aanwees! Een record volgens de Italiaanse politie, de hoogste snelheid die daarvoor op dat punt was gemeten, was ‘slechts’ 270 km/u. Onze directeur kwam ervan af met een boete van 357 euro en tien strafpunten (bij twintig verlies je je rijbewijs).
3. Audi RS 4 aan 310 km/u
Maar liefst 200 km/u te snel reed deze bestuurder van een Audi RS 4. Bovendien gebruikte hij zijn telefoon tijdens het rijden én reed hij zonder rijbewijs. De boete van de man uit Frankrijk is onbekend, maar hij kreeg wel één jaar gevangenisstraf.
4. Nissan GT-R aan 309 km/u
Deze Nissanbestuurder duwde het gas net een tikkeltje minder diep in dan de Audirijder uit Frankrijk. Bovendien filmde ook deze Brit uit Northampton zijn dollemansrit met zijn smartphone. Hij kreeg er twee jaar cel voor, en beweerde achteraf dat hij geen spijt had van zijn daden.
5. Porsche Panamera aan 300 km/u
De tweede Porsche uit dit overzicht had eigenlijk niet in dit lijstje moeten staan. Hij wist aan 300 km/u door Warschau te scheuren zonder betrapt te worden … en plaatste er dan een filmpje van op internet. Hij mocht prompt zijn rijbewijs inleveren en 1.500 euro overmaken aan de overheid.
6. Porsche 911 aan 297 km/u
Geen twee zonder drie. Deze Porsche reed in Spanje vlotjes 2,5 keer zo hard als toegelaten. Bovendien reed de bestuurder zonder rijbewijs en was de 911 niet verzekerd. Het resultaat? Een rijontzegging en een boete van 3.600 euro.
7. Kawasaki Ninja ZX-9R aan 290 km/u
Er duikt ook een motorfiets op in het lijstje van HomeToGo en HappyCar. In Nederland werd een Kawasaki Ninja ZX-9R geflitst aan 290 km/u. Waar je maximaal 80 km/u mag! Hij plaatste bovendien een filmpje van zijn exploten online. Toch heeft de politie nooit kunnen achterhalen wie de motorrijder was en kwam hij er dus nog mee weg ook.
8. Audi A3 aan 240 km/u
In Duitsland is er geen snelheidslimiet op sommige stukken snelweg. Een 20-jarige Audirijder was echter vergeten dat dat niet geldt voor centrum Berlijn. Hij liet er zich flitsen aan 240 km/u waar je maar 60 mag! Meteen goed voor de hoogste snelheidsovertreding ooit gemeten in de Duitse hoofdstad. Hij kwam ervan af met een boete van 680 euro en vier strafpunten (van maximaal acht) op zijn rijbewijs.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dit ‘mondmasker’ voor auto's moet virussen buiten houden
Honda heeft een nieuwe filter ontwikkeld voor auto's. Dit ‘automasker’ filtert volgens de autofabrikant binnen vijftien minuten 99,8 procent van alle virussen uit de lucht. -
HLN Drive Populairste automerken 2020 ondanks barslecht autojaar
2020 was een speciaal jaar voor elke economische sector, ook voor de automobielindustrie. De lockdown en coronamaatregelen hadden een groot effect op de autoverkoop in ons land, die tot het laagste niveau in meer dan twintig jaar zakte. HLN Drive gaat door de cijfers. -
5 leuke manieren om stress te verminderen
Stress lijkt wel dé ziekte van onze tijd. Heel wat mensen zijn dan ook op zoek naar manieren om hun stressniveau te verlagen. Naast meer sporten en bewegen, blijkt ook creatief zijn een goede uitlaatklep om je stress onder controle te houden. Heb jij je creatieve hobby nog niet gevonden? We geven je graag enkele suggesties mee. -
-
Multimedia Moet jouw telefoon tegen wat nattigheid kunnen? Deze smartphones zijn waterdicht
Het is misschien niet het eerste waar je naar kijkt als je een nieuwe smartphone gaat kopen, maar toch is ‘waterdichtheid’ een redelijk belangrijk criterium. Helemaal als je ook in de gure tijd van het jaar vaak buitenshuis bent. Onze techredacteur belicht de verschillende niveaus van waterdichtheid en de high-end smartphones per categorie. -
Multimedia Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs. -
HLN Drive Voor ieders budget: deze nieuwe auto’s komen er aan in 2021
Er staan dit jaar weer heel wat nieuwe wagens gepland. HLN Drive maakt zijn selectie van 10 auto’s die je volgend jaar niet mag missen, twee per categorie: budgetwagens, compacte SUV’s, middenklassers, luxewagens en sportauto’s. -
Febiac: “2021 wordt beter voor autosector, maar niveau van voor corona nog niet in zicht”
De coronacrisis heeft vorig jaar voor een ongeziene crisis in de autosector gezorgd. Voorspellingen zijn moeilijk, maar dit jaar wordt wellicht beter. Een herstel tot op het niveau van voor de coronacrisis zit er evenwel nog niet in. Dat zegt Andreas Cremer, de nieuwe CEO van automobielfederatie Febiac, in een gesprek met Belga. Cremer kondigt tegelijk een "re-initialisatie" van zijn federatie aan.
6 reacties
Stephan Chef
Patrick Goebel
Louis Heyens
piet devlieger
Joris De Crom