Met deze Alpine A110 Sports X vertrek je probleemloos op skivakantie

Alpine
Het is weer de tijd van het jaar waarin zowat half België reikhalzend uitkijkt naar de wintersportvakantie, en zich momenteel dus het hoofd breekt hoe alle bagage, skilatten en ander, al dan niet alcoholisch gerief in die veel te kleine koffer moeten passen. Alpine denkt alvast een praktisch handje mee met deze verrassende A110 Sports X, een concept car die hint naar het glorieuze rallyverleden van het merk… en misschien ook wel de toekomstige Alpine-SUV.

De stijlstudie van Alpine, die zopas werd voorgesteld op de Mondial de l’Automobile in Parijs, gaat nog een behoorlijke stap verder dan de A110 Rally die Alpine ons in 2019 al voorstelde. Vierwielaandrijving behoort weliswaar (nog) niet tot de mogelijkheden, deze A110 Sports X moet zijn avontuurlijke imago eerder hebben van een met zes centimeter opgeschroefde ophanging, grotere wielen met wielkastbeschermers uit kunststof en de knappe skidragers die bovenop het motorcompartiment rusten. Onder die motorkap schuilt overigens nog steeds de gekende 1,8 liter-turbomotor van 252 pk. 

Alpine

Voorbode Alpine-SUV?

Hoewel de concept car op het eerste gezicht niet veel meer is dan een folietje om de eindzege van de originele Alpine A110 in de Rally van Monte-Carlo 1973 te vieren, zou het best wel eens kunnen dat we hier naar een visueel voorproefje van de vermeende Alpine-SUV zitten te kijken. De puristen zouden alleszins makkelijker kunnen leven met een wat avontuurlijker ogende crossover als deze, dan een echte Porsche Macan-rivaal...

Alpine
Alpine
Alpine2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Andre Stroykens

    Zeker probleemloos heeft een palmares dat zijn gelijke niet heeft . Zodra de SUV uitkomt staat hij op de oprit

  • Michael Bigot

    Probleemloos...dat moet een fabeltje zijn voor een Alpine.......