Met 280 km/u naar de Côte d'Azur in deze race-camper

TH Automobile
Wat gebeurt er als je de 480 pk sterke motor van een Porsche 911 Turbo in een camper hangt en het onderstel een beetje aanpast? Inderdaad, dan sta je in theorie heel snel op je favoriete camping.

Wanneer de mensen achter de snelste bus ter wereld een camper bouwen, is het resultaat voorspelbaar. Dan krijg je namelijk de snelste camper ter wereld. Het Duitse bedrijf TH Automobile pakte de zescilinder uit de Porsche 911 Turbo (997) en legde deze achterin de Volkswagen T5-camper van Spacecamper. 

TH Automobile

Destijds was de race-camper volgens Topgear.nl maar liefst 580 pk sterk en had een trekkracht van 680 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/u was in 4,9 seconden geklaard en de topsnelheid bedroeg 280 km/u. De aandrijving gaat naar de achterwielen. Luxe is er genoeg aan boord. Achterin vind je een bed, een kast en een keukenblokje. Het dak klapt omhoog voor meer 'Lebensraum'.

TH Automobile

Ooit kostte de TH5 Spacecamper zo’n 250.000 euro. Hoeveel er verkocht zijn, is niet bekend. Het kunnen er nooit veel zijn. Dit exemplaar is teruggetuned naar 480 pk en kost nu 139.800 euro. Daardoor is de topsnelheid nu beperkt tot een enigszins teleurstellende 270 km/u.

TH Automobile25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marie-claire de bosscher

  wat heeft dat voor nut ? je mag toch maar 120 rijden...

 • piet devlieger

  Dan eindigt dat snel in Frankrijk. Autootje geconfisceerd en nog een zware boete erbij.

 • Ben Strubbe

  Elk automerk kan een snelle wagen maken. Daar is niks moeilijks aan.

 • Geert Vaelen

  Het ding is precies amper ietsje groter dan mijn Renault Kangoo en kost 10x meer. Hoe kan je daar nu luxe hebben? Je hebt amper ruimte. Koop voor dat geld een deftige camper en je hebt nog meer luxe en ruimte voor veel minder geld. Aan die snelheid heb je toch niks, je mag nergens zo snel rijden. Da's alleen om boetes te verzamelen en anderen in gevaar te brengen met zoveel pk op de achterwielen.

 • Geert Vaelen

  Zoveel geld voor die snelheid en je mag bijna nergens zo snel rijden, behalve de Duitse Autobahn. Gewoon geldverspilling. En als je zo gehaast naar een camping wil rijden, dan besef je niet wat camperen eigenlijk inhoudt. Vooral niks overhaast doen en genieten van je vakantie, niet erdoor razen als een kieken zonder kop.