Merkel ziet nog toekomst voor dieselwagens

BELGA
Auto's die op diesel rijden, hebben nog een toekomst in Duitsland. Dat heeft Duits bondskanselier Angela Merkel vandaag gezegd. Voorwaarde is wel dat de autobouwers verbeteringen doorvoeren, benadrukte ze. 

Een rechtbank in Duitsland bepaalde eerder dit jaar dat dieselwagens verboden mogen worden in sommige gebieden om er de luchtkwaliteit te verbeteren. Sindsdien verkeren miljoenen automobilisten in onzekerheid.

In haar wekelijkse podcast zegt Merkel dat de regering volgende week maatregelen zal aankondigen om de uitstoot te verminderen zonder wagens van de baan te halen. Merkel waarschuwde dat het nog jaren zal duren voor nieuwe technologieën helemaal hun weg zullen vinden.
27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ivan Godefroot

  moehahahahaha diesel.... weg ermee met den diesel, het kan ni duur genoeg zijn.... 2 euro of meer voor een literke diesel is goed moehahahahahaha

 • Dirk Adriaense

  @wim Claes... Merkel ziet juist nog wel toekomst voor de diesel . Ik rij ook met een nieuwe diesel en die heeft een properder uitlaat dan vele andere wagens.

 • Jan Harmsen

  De nieuwste diesels met roetfilter en bluetec stoten vrijwel niets aan rommel meer uit en zijn schoner dan cng, lpg en bezine!

 • Patrick Goebel

  Ik betaal ervoor en daarmee basta, en zal rijden met waar ik zin in heb

 • Dennis Andersen

  Verl wetenschappers blijkbaar tussen de reacties. Velen hebben hun kop al laten zot maken.