Mercedes roept wereldwijd miljoen auto's terug

reuters
Mercedes roept wereldwijd ruim een miljoen auto's terug naar de garage wegens een mogelijk defect aan de airbags. Volgens Mercedes-moederbedrijf Daimler kan door het defect de airbag aan de bestuurderskant spontaan uitklappen. Dat heeft in enkele gevallen tot lichte verwondingen geleid.

Het gaat onder meer om 400.000 auto's in Groot-Brittannië en 495.000 in de Verenigde Staten. Of er ook auto's met het probleem in ons land rondrijden is nog onduidelijk. De auto's zijn gebouwd na 2012 en het gaat om verschillende types en modellen.

Het defect staat los van eerdere problemen met airbags van de inmiddels failliete Japanse auto-toeleverancier Takata. Daardoor vielen meerdere dodelijke slachtoffers en moesten miljoenen auto's terug naar de garage.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ivan Hessels

  Mijn grootste ontgoocheling is de wetenschap dat er (weliswaar kleinere modellen) auto's met een Mercedes logo rondrijden, terwijl de motor feitelijk van Renault komt. Net DAT merk dat ik ontvlucht ben wegens tal van problemen allerlei en met een Mercedes te kopen een stap vooruit wilde zetten met kwaliteitsprodukten. En dit voor een premium merk...Ik zie dit niet bij Audi noch BMW?

 • paul van de velde

  Koop een scheerapparaat van een bekend merk en weet dat de producer Procter & Gamble is. Met auto's hetzelfde, waar de onderdelen vandaan komen heb je het raden. Alle productie is zodanig verweven en gespreid dat er van één merk niet meer gesproken kan worden, het is een product van verschillende merken.

 • Jan Verstrepen

  Ja alles wat ze in het Oosten maken is goedkoop maar ook maar dat. Trouwens Mercedes is niet vies om zijn klanten wat aan te smeren, je denkt met een Mercedes te rijden maar je bent met een Renault motor opgeschept, je denkt met een Mercedes te rijden maar je rijdt met een Fiat. Of die merken goede of slechte producten afleveren doet hier niets ter zake maar waarom dan dat een Mercedes noemen ??? Vooral de motor die de voornaamste reden is om bij dat dure merk te kopen.

 • Katia Poels

  Dan koop je Europees, betaal je Europees en rijdt je Japannees