Mercedes roept bijna 300.000 wagens terug wegens brandgevaar

AFP
Autobouwer Daimler roept wereldwijd bijna 300.000 auto's van het merk Mercedes-Benz terug wegens brandgevaar. Het gaat om diesels van de modellen E-Klasse en CLS, gebouwd van 2015 tot 2019, zo meldt de Duitse transportautoriteit.

Er is sprake van kortsluitingsgevaar in bepaalde stroomkabels bij vochtinsijpeling, wat tot brand zou kunnen leiden. Er is een uurtje werk nodig om het probleem op te lossen.

In Duitsland moeten zowat 105.000 auto's terug naar de garage. Voor België waren er vanavond geen cijfers beschikbaar.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Robert DE REU

  Gebeurt bijna met alle merken, rij zelf bijna 50 jaar met Mercedes en altijd zeer tevreden geweest, buiten een model met geweldige roestproblemen. Misschien een goede raad voor Mercedesliefhebbers koop nooit een pas uitgekomen model ( altijd kinderziekten ), wacht met kopen en liefst tot na een facelift.

 • Jules Vermeers

  De kwaliteit van Mercedes gaat er toch flink op achteruit en als je dan nog weet dat ze Renault motoren inbouwen in hun peperdure auto's. Niets tegen Renault, maar dan aan de prijs van een Renault.De ster dekt de lading niet meer spijtig. Ze zijn wel eerlijk genoeg om een terugroep actie uit te voeren dat is dan wel heel positief.

 • PETER PERMENTIER

  De star van de auto's hebben ook tekorten hoe kan dit, is deze dan ook al made in China, of toch hun components, bosch doet het al, en leveren ze niet de components van deze type wagens?

 • Michel Jacobs

  Allez, een Duitse autobouwer die wagens terugroept in plaats van te wachten tot er doden vallen of er een schandaal uitbreekt. Ze gaan er op vooruit. Ik heb met Volkswagen iets gans anders meegemaakt en velen met mij vrees ik.