Mercedes lanceert auto die “nooit meer kan verongelukken”

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz heeft een nieuwe conceptcar ontwikkeld die is voorzien van de allernieuwste veiligheidstechnologie en zelflerende kunstmatige intelligentie. De auto kan hierdoor volgens het Duitse merk niet meer verongelukken. Dat zegt de R&D-baas van Mercedes, Ola Kalennius, tegen Motoring.com.

“Zaken als autonoom rijden en geavanceerde hulpmiddelen helpen om verkeersongevallen te verminderen, omdat vrijwel alle ongevallen menselijke fouten zijn”, aldus Kalennius. Hij liet doorschemeren dat kunstmatige intelligentie (AI) deel zou uitmaken van het nieuwe veiligheidsconcept. Volgens hem is een deel van de technologie in de nieuwe conceptcar - ESF genaamd - bijna klaar voor productie en kan deze in toekomstige voertuigen worden geïmplementeerd.

Het idee is dat de auto wordt bestuurd door constant lerende AI en een enorme hoeveelheid cloud computing-rekenkracht. Deze kan te allen tijde alles zien, waardoor niemand meer hoeft te sterven tijdens het rijden in een auto. “We zullen halverwege dit jaar tonen hoe de toekomst van verkeersveiligheid eruit zal zien,” aldus Kalennius. Die timing wijst op een mogelijke onthulling op de Frankfurt Motor Show in september. 

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc De Bruyn

  Echt mooi, waarschijnlijk even onbetaalbaar, en de zelfredzaamheid van deze auto, wie dat gelooft ???

 • Charisma Bihari

  Ai, dit is pas een echte car of the future. Niet die dikke hoge kist “tesla” genaamd,

 • Abderrahim Elangouri

  Den Tesla was ook den wagen van den toekomst. Maar nougabollen.

 • jonas schauvliege

  als ai een mogelijkheid is en de technologie er klaar voor geloof ik er in al stel ik me wel de vraag of dit verantwoord is en ai niet te slim zou worden en autonoom beginnen denken dit is het verborgen gevaar

 • Eduard Ponsen

  Die gaat vol remmen bij de grens van NL naar BE met jullie geweldige wegdek? Krijg je een vergoeding in België om onderdelen te vervangen of betaal je juist voor de extra beleving?