Mercedes-Benz werkt aan elektrische G-Klasse

Er is hoop voor Paul Magnette, want de wonderen zijn de wereld duidelijk nog niet uit…
Daimler

Tijdens het Automobilwoche Kongress in Berlijn heeft Ola Källenius, de man die onlangs Dieter Zetsche afloste aan het roer van Mercedes-Benz, te kennen gegeven dat er gewerkt wordt aan een alomvattend elektrisch gamma, inclusief de ‘gas guzzler’ par excellence, de G-Klasse.

Källenius geeft toe dat er binnen het bedrijf discussies waren om het model te schrappen (ook dat andere icoon, de Land Rover Defender, is namelijk aan zijn einde gekomen omwille van strengere emissienormen, nvdr), maar vandaag liggen de kaarten duidelijk anders. “Zelfs al mocht Mercedes-Benz maar één model blijven bouwen, dan zou het een G-Klasse zijn”, aldus de CEO.

Wanneer de elektrische variant van de G-Klasse er komt, wil Mercedes-Benz voorlopig niet bevestigen. Vandaag bestaat het motorengamma van de rijdende kleerkast uit de kloeke 350d en 400d, een 422 pk tellende G500 en de volstrekt absurde (maar daarom niet minder populaire) G63 met 585 paarden.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf peeters

  @Ronny Hanssen ,ja op de 2 handmarkt met 286 PK aggregaat (wil wel maar kan niet)en wat voor een 3 ton wegend monster wel te weinig is en kaal.Kan je verzeke-ren dat je voor de 585PK aggregaat met iets of wat optie's (ander interieur is al goed voor 11000€)en nog wat snufjes voor op terrein je 178254€ kwijt bent en dat is nog niet de duurste.

 • Ronny Hanssen

  Raf Peeters een G klasse is te koop vanaf € 103.576 exclusief korting.

 • RENE LENAERTS

  In Duitsland zullen ze nog een bruinkolencentrale moeten bijbouwen om de elektriciteit voor dergelijke monsters te produceren.

 • Jaak Casteleyn

  Wat een monster van een auto, of liever tank, net nu de subsidie voor elektrisch rijden is geschrapt.

 • raf peeters

  Ja gaat iedereen kopen ,de G klasse kost nu al 179000€,maw de E versie een dikke 210000€ dus.