Mercedes-Benz verbrandingsmotor
Volledig scherm
Mercedes-Benz verbrandingsmotor © Mercedes-Benz

Mercedes-Benz stopt met ontwikkeling verbrandingsmotoren

Mercedes-Benz gaat zich compleet richten op het ontwikkelen van elektromotoren en accu's voor het bouwen van een vloot elektrische auto's. Dat meldt het Duitse autoblad Auto Motor und Sport.

166 reacties

 • Bernard Depreytere

  2 jaar geleden
  Hendrik jongen toyota heeft een wagen op waterstof en verkoopt die al.
 • Geert Tamsyn

  2 jaar geleden
  Dirk Belaey, dan moet je de energie nodig voor ontginning, transport, raffinage en distributie van fossiele brandstoffen ook nog eens meerekenen. En dan ziet het er voor een brandstofwagen nog een heel stuk slechter uit.
 • Geert Tamsyn

  2 jaar geleden
  Om 1 kg. waterstof aan 700 (!) bar in een tank van een auto te krijgen, heb je 65 kW energie nodig (bron: Hydrogenics). Een Mirai doet met 1 kg. waterstofgas 75 km., een Model 3 rijdt met 65 kW 400 km ... 5 keer meer rendement, zo simpel is dat.
 • Hendrik Patyn

  2 jaar geleden
  In Nederland, eerste huis volledig op waterstof dat het zelf aanmaakt, dank zij een Vlaamse firma. De Chinezen en Japanners gaan geen energie in stoppen in iets dat geen kans op slagen heeft????? Zelfs Audi begint met waterstof.
 • Patrick Verbraeken

  2 jaar geleden
  Wanneer gaan ze eindelijk eens wakker worden. De ecologische voetafdruk van elektrische wagens is uiteindelijk vele malen groter dan wat er beweert wordt. We kunnen hooguit het even uitstellen maar vroeg of laat krijgen we weer een cataclism gebeuren. En begint alles terug opnieuw. Het enige wat je nu bereikt is dat je het iedereen moeilijk maakt en de hele auto industrie nog rijker maakt.
 1. Ook Peugeot en Porsche aangeklaagd voor dieselgate
  5

  Ook Peugeot en Porsche aange­klaagd voor dieselgate

  Na Renault en Volkswagen is nu ook de Franse autobouwer Peugeot in Frankrijk aangeklaagd voor sjoemelpraktijken in het kader van dieselgate. Dat meldde Stellantis, moederbedrijf van Peugeot, woensdagavond. Mogelijk zullen ook Citroën en Fiat-Chrysler, onderdeel van Stellantis, zich moeten verantwoorden voor het gerecht. Duist sportwagenbouwer Porsche, dochterbedrijf van autoconcern Volkswagen, wordt dan weer in Duitsland aangeklaagd, meldt Business Insider .