Man stuift er plots vandoor tijdens proefrit met peperdure Ferrari

Toen de verkoper en zijn potentiële klant even van plaats wisselden, gaf die laatste vol gas nog voor zijn passagier kon instappen.
Polizei Düsseldorf Toen de verkoper en zijn potentiële klant even van plaats wisselden, gaf die laatste vol gas nog voor zijn passagier kon instappen.
Een autodief heeft tijdens een proefrit met een peperdure Ferrari plotseling het gaspedaal diep ingedrukt en de verbaasde eigenaar het nakijken gegeven. Sindsdien is hij spoorloos met de zeldzame bolide, waaraan een prijskaartje hing van 2 miljoen euro.

De politie vertelde dinsdag dat de man zich voordeed als geïnteresseerde koper van de Ferrari 288 GTO uit 1985, ooit eigendom van formule 1-coureur Eddie Irvine. Toen de liefhebber en de oldtimerhandelaar tijdens een tochtje door Neuss, bij Düsseldorf, van plaats wisselden zag de gauwdief achter het stuur zijn kans. Hij was verdwenen voordat zijn passagier kon instappen.

400 pk

Het lijkt waarschijnlijk dat het originele nummerbord D-06073 niet meer op de rode wagen met 400 pk zit, maar de dader heeft wel pech dat hij op de foto is gezet voordat hij er overhaast vandoor ging. De officier van justitie heeft toestemming gevraagd die te mogen tonen voor de opsporing.

Polizei Düsseldorf
De gestolen wagen behoorde ooit toe aan de Brtise formule 1-coureur Eddie Irvine (links), hier in 2002 in het gezelschap van Rubens Barrichello en Michael Schumacher.
AP De gestolen wagen behoorde ooit toe aan de Brtise formule 1-coureur Eddie Irvine (links), hier in 2002 in het gezelschap van Rubens Barrichello en Michael Schumacher.

Bekijk ook:

Vrouw crasht met Ferrari net na vertrek.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf peeters

  @Juist Valere stond in box,belangrijkste geen beschadigingen ,is waarschijnlijk op bestelling gestolen en is wel duur maar de prijs is toch met de haren getrokken.

 • valere vermeulen

  De wagen is inmiddels teruggevonden, 25 KM verderop, in een garage box.

 • Soraja Salluyts

  Botsauto spelen doe je op de kermis manneke veel plezier zulk bedrag te betalen na zit ge op 1 miljoen 500 duizend euro nog maar te zwijgen die andere wagens die schade hebben.

 • Kenny Franke

  Hij zag hem aan zijn Neuss voorbij gaan

 • Michel Jacobs

  Moest het nu een proefrit met een kruiwagen geweest zijn had ik dat misschien wat raar gevonden.