Levensgevaarlijk: jongens rijden zonder bestuurder over Nederlandse snelweg

-
Dumpert (screenshot) -
Op Nederlandse sociale media wordt een filmpje gedeeld waarin enkele jongeren met hun auto over de snelweg A27 ter hoogte van Eemnes (provincie Utrecht, nabij Hilversum) rijden, zonder bestuurder.  

Dat meldt de lokale tv-zender RTV NH. Op de beelden is te zien hoe de heren met volle snelheid over de weg rijden en de cruisecontrol hebben aanstaan. De bijrijder corrigeert het stuur af en toe, terwijl de bestuurder van de Volkswagen op de achterbank zit. 

De levensgevaarlijke actie van de jongens valt niet bij iedereen in de auto even goed. “Jongens, dit is niet normaal”, zegt één van de passagiers. “Ik wil nog niet dood.” Uiteindelijk neemt de bestuurder, na lang aandringen, weer plaats achter het stuur. Het lijkt erop dat de filmer de beelden aan het livestreamen was. Hij leest veelal afkeurende reacties voor.   

De video verscheen dinsdag op filmpjessite Dumpert en werd al ruim 300.000 keer bekeken. Een woordvoerder van de politie zegt niet op de hoogte te zijn van de video. 

LEES OOK: Opnieuw twee slapende bestuurders betrapt in Tesla
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stephan Chef

  Werkt allemaal perfect bij ideale opstandigheden, bij felle regen, sneeuw, ijzel of strenge vorst is al bewezen dat deze sensoren dan al eens tilt slaan met alle gevolgen vandien. Autorijden blijft een primaire handeling maar spijtig genoeg dringt dit bij vele automobilisten niet door.

 • Marc Van Loo

  onmiddellijk rijbewijs afpakken voor altijd !

 • Rolf Caers

  Francinne Declerque ik ben blij dat u zegt "in principe". Een autonoom rijdende auto is een prachtig staaltje techniek, maar voor een lui dier als de moderne mens ook zijn doodskist. Die dingen worden gemaakt om in ideale omstandigheden te werken. Stel dat een onoplettende chauffeur vlak voor deze wagen invoegt, dan komt de wagen veel te laat tot stilstand om een aanrijding te vermijden. Als je dan ligt te slapen zijn de gevolgen erg pijnlijk... dit is gewoon ronduit dwaas.

 • Pascal Deprez

  Christel Blijkbaar ken jij totaal niets van de volkswagen technieken. Wagens van volkswagen zijn nog niet klaar om automatisch te rijden en moet na 10 seconden bijgestuurd worden anders gaat die na 2 maal alarm van zelfs over in noodstop.

 • Francinne Declerque

  Zelfs mijn Toyota rijd op autosnelweg automatisch, rijweg assist, dus stuurt automatisch bij, adaptieve cruisecontrol dus remt automatisch af en versnelt ook weer, in principe zou ik op autosnelweg ook kunnen zitten slapen. In de file super gemakkelijk. Dus zo erg nu ook weer niet.