Volledig scherm
© EPA

Leuvense onderzoekers hacken sleutel van Tesla Model X: maar paar minuten nodig om auto te stelen

Een onderzoeksgroep van de KU Leuven is erin geslaagd om de sleutel van de Tesla Model X te hacken. De onderzoekers konden de beveiliging van de auto omzeilen, de controle van de wagen overnemen en ermee wegrijden. Inmiddels heeft Tesla een software-update uitgebracht om de problemen op te lossen.

6 reacties

 • Johan Vroonen

  2 maanden geleden
  Het systeem met de etische hackers werkt goed. Ondertussen met software-update is het probleem al gefixt zonder naar de garage te moeten gaan. Ik stel sowieso ook altijd een extra pincode in.
 • Marc Van Ursel

  2 maanden geleden
  Zeer oud nieuw. Vrijwel alle auto's met zo'n systeem zijn simpel te stelen. Bij deze auto's is de kans het grootst dat je nieuwe auto binnen drie jaar na aankoop wordt gestolen: Toyota, Citroën, Range Rover, Lexus, Mercedes-Benz, Jaguar. Bij Tesla heb je wel het voordeel dat je een pincode kan instellen en dat, eens gestolen, van op afstand de auto kan volgen, deuren kan sluiten, snelheid ken beperken.
 • Juliette Nijs

  2 maanden geleden
  men moet maar meer en meer online en op afstand doen, tzal er zeker ni veiliger op worden. alles is veel te snel te hacken aangezien ze alles veel te snel ontwikkelen en op de markt willen brengen om snel poen te pakken! en nu de ECB ook nog is met crypto euro's wil gaan beginnen, past maar goed op de centjes, voor je het weet zijn ze allemaal verdwenen. net zoals er zoveel bitcoins gestolen worden
 • Geert Tamsyn

  2 maanden geleden
  Ook een brandstofwagen kan gehackt worden, want die zit tegenwoordig ook vol elektronica en software. Tesla betaalt ethische hackers om zijn auto’s te proberen te hacken, dat is dus hier gebeurd. En zo is de Model X nu nog beter dan voorheen.
 • raf peeters

  2 maanden geleden
  En daar moet je zoveel geld voor betalen?.Cru gezegd betaal je een hoop geld en een ander beslist wat je met "UW" wagen gebeurd en wat je er kan mee doen.Nee danke zal wel met fossiele blijven rijden en twee of drievoudige benzineprijs gaat me er niet aan hinderen.Niet te begrijpen dat men wil betalen om miserie in huis te halen.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken