Legendarische Porsche binnenkort onder de hamer: gaat deze auto 20 miljoen opbrengen?

Porsche
Er zijn er ooit drie van gemaakt en er is er slechts één over. Het is bovendien de allereerste Porsche ooit. En dus zijn kenners het erover eens: deze legendarische ‘Type 64' gaat op een veiling in Amerika vele miljoenen opbrengen.

De Type 64 werd gebouwd in de jaren ‘30. Het model was gebaseerd op de eerste Kever, die besteld werd bij Porsche door het nazi-regime. Er werden drie Type 64’s gebouwd in die tijd en het model dat nu wordt verkocht moest in eerste instantie deelnemen aan de race Berlijn-Rome in september 1939. Daartoe werd de motor opgevoerd tot maar liefst 32 pk.

Porsche

Door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog ging de race uiteraard niet door. Het bijzondere is dat dit het enige exemplaar is dat de oorlog heeft overleefd. De auto werd ooit bestuurd door Ferdinand Porsche zelf. Naar verluidt vormde deze auto de inspiratiebron voor de Porsche 356, waarmee Porsche een echt automerk werd.

Porsche

De Type 64 wordt in augustus geveild in Monterey (VS) door Sotheby’s. Kenners denken dat deze auto tot 20 miljoen euro kan opbrengen. De duurste Porsche tot nu toe is een Porsche 917 racewagen die eigendom was van racelegende Jo Siffert. Ook had de auto een hoofdrol in de film Le Mans. De Porsche 917 bracht bijna 12 miljoen euro op tijdens een veiling. 

Porsche3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Verstrepen

    Ja, het blijft een stuk oud ijzer dat Porsche noemt.

  • Eddy van Dorst

    Het is waard wat de zot er aan geeft

  • patrick geerinck

    das veel geld voor een oversexte kever.trouwens kan men goed zien dat porsche zich door tatra heeft laten inspireren zoals vw dat ook deed in die tijd.