Koper haalt nieuwe Lamborghini op, 20 minuten later is de bolide perte-totale

Na 20 minuten ging het helemaal mis met deze Lamborghini.
Twitter Na 20 minuten ging het helemaal mis met deze Lamborghini.
Voor autoliefhebbers een magisch moment: na jaren sparen eindelijk je droomauto aanschaffen en hiermee zo trots als een pauw wegscheuren uit de showroom. Voor een kersverse eigenaar van een ronkende Lamborghini draaide zijn beoogde droomdag uit op een regelrechte nachtmerrie.

Een Britse man kocht woensdag een piekgave zwarte Lamborghini Huracan Spyder, de topversie van de Huracan-reeks met een vermogen van 630 pk. Met zijn krachtige V10-motor knalt de Italiaanse bolide in slechts 3,5 seconden naar 100 kilometer per uur.  Topsnelheid naar verluidt, is een huiveringwekkende 324 kilometer per uur.  Daar staat wel een aanzienlijk prijskaartje tegenover:  ruim 200.000 euro.

Technisch defect

Blakend van het zelfvertrouwen verliet de Britse chauffeur in zijn spiksplinternieuwe bolide de garage en reed ermee de snelweg op. Daar ging het, zo’n twintig minuten later, helemaal mis. De tweezitter kreeg een technisch defect en de bestuurder moest de sportwagen onverhoopt tot stilstand brengen. Een bestelwagen die achter hem reed merkte het manoeuvre te laat op en knalde in volle vaart achterop.

Als door een wonder raakten beide bestuurders niet ernstig gewond, maar de Lamborghini Huracan Spyder is perte-totale verklaard en rijp voor de schroothoop. De Britse politie kwam ter plaatse en moest stiekem ook vechten tegen de tranen. “We konden wel janken”, valt te lezen op Twitter.

Lees ook:

Geen alledaagse botsing: twee gele Lamborghini’s knallen op elkaar

Presentator ‘Top Gear’ crasht met dure Lamborghini

Lamborghini belandt tijdens trouwstoet in de sloot, bestuurder meldt zich alsnog
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • raf peeters

  @Rudy Geryl,heb ik beweerd dat geld gaat kosten voor Lamborghini?.Neen,zonder de oorzaak te kennen vermoed ik de oorzaak te kennen .De bezitter is vergeten tanken en is stil gevallen.De tijd dat je een volle tank kreeg bij levering is gedaan en zo'n wagen leveren ze met 15 liter brandstof(wegens diefstal en veiligheidsredenen zolang hij in garage is)Wetende dat er een V10 in ligt zijn die 15 liter ook zo op en in plaats vd weg te rijden is ie er op gebleven met de geweten gevolgen

 • Rudy Geryl

  Als ik in het artikel lees: "Een bestelwagen die achter hem reed merkte het manoeuvre te laat op en knalde in volle vaart achterop". Waarom zou het voor Lamborghini dan veel geld gaan kosten? Raf Peeters, Toon Van Kerckhove, Kevin van Goethem, en Nancy Ameye?

 • Guy Stanbel

  Verzekerd, gewoon een nieuwe erna.

 • Erik Van Bever

  Als je zo een auto kan kopen, zal het geen probleem zijn om een nieuwe aan te schaffen.

 • raf peeters

  Het is niet onmogelijk maar geloof niet in een technisch defect.Deze wagens worden voor de aflevering individueel tot op bot getest eerder verlaat ie niet het werk .Mijn gedacht is dat de rijder eerder onervaren was en iets heeft gedaan wat niet normaal was met alle gevolgen vandien.Nu wat de rijder ook gaat beweren,ze zullen na het uitlezen van de wagen (soort zwarte doos) perfect vertellen wat er gebeurd is,was het technische fout zal ie nieuwe krijgen anders hopen op goede omnium