Delage was in de vorige eeuw een wereldberoemd Frans sportwagenmerk. De voorkant van het nieuwe model heeft wel wat weg van een Dyson-stofzuiger.
Volledig scherm
Delage was in de vorige eeuw een wereldberoemd Frans sportwagenmerk. De voorkant van het nieuwe model heeft wel wat weg van een Dyson-stofzuiger. © Delage

Klassiek sportwagenmerk staat op uit de dood: V12 hybride met 1.000 pk

Het Franse automerk Delage verdween in 1953, maar maakt nu een glorieuze comeback met een 1.000 pk sterke, hybride supersportwagen. Het afstelwerk werd gedaan door voormalig F1-wereldkampioen Jacques Villeneuve.

 1. Laat je niet vangen aan de promopraatjes van autoverkopers: onze auto-expert over de nadelen van elektrische wagens
  PREMIUM

  Laat je niet vangen aan de promopraat­jes van autoverko­pers: onze au­to-ex­pert over de nadelen van elektri­sche wagens

  Over de elektrische auto hoor je meestal niets dan voordelen van zowel verkopers als van chauffeurs die er al mee rijden. Onze auto-expert Joost Bolle vindt ook dat de elektrische auto zijn plaats in ons autolandschap verdient. Maar hij vraagt zich af waarom automerken en -verkopers niet wat eerlijker kunnen zijn over de nadelen - die er wel degelijk ook zijn. Hij belicht de vijf belangrijkste. “Elektrisch rijden is lang niet altijd goedkoper.”
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance