Kentekenplaat uit 1907 brengt 270.000 euro op

De auto waar het kenteken als eerste op werd gemonteerd.
BBC De auto waar het kenteken als eerste op werd gemonteerd.
Een zeldzame kentekenplaat uit 1907 is in Engeland verkocht voor een ongelofelijke 243.000 pond, oftewel ruim 270.000 euro.

Er was veel belangstelling voor het kenteken, dat slechts één nummer heeft. In Engeland wordt voor kentekens met weinig getallen veel geld betaald. In het Verenigd Koninkrijk kan een kenteken gewoon worden meegenomen naar een volgende auto.

Tijdens de veiling liep de teller op tot 270.000 pond. De platen werden het eerst gebruikt door de hoofdcommissaris van de toenmalige North Riding Constabulary, Majoor Sir Robert Bowyer in 1907. Sindsdien heeft het op veel voertuigen van de politie van het Noord-Engelse graafschap North Yorkshire gezeten.

Gemeenschapsprojecten

Maar na 112 jaar leek het de instantie goed om het zeldzame kenteken te gelde te maken. De opbrengst gaat nu naar twee gemeenschapsprojecten: een herdenkingstuin en een veiligheidscampagne. De naam van de koper is niet bekendgemaakt.

Brits kenteken uit 1907.
BBC Brits kenteken uit 1907.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sabine Van de Kerkhove

    Alé vooruit, ik heb nog een oude fietsplaat, van het laatste jaar dat we met een plaat moesten rondrijden :-))

  • Fons Dewaele

    In Engeland niet alleen, kan een kentekenplaat meegenomen worden naar een volgende wagen. In Duitsland is dit ook zo het geval, en trouwens kan men een wenskenteken voor 30 dagen via Internet reserveren, voor de luttele som van 10,-€