Het voordeel van alle aard bedraagt voor een Audi e-tron 199,29 euro per maand, terwijl dat voor een vergelijkbare Audi Q7 diesel 689,23 euro is.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voordeel van alle aard bedraagt voor een Audi e-tron 199,29 euro per maand, terwijl dat voor een vergelijkbare Audi Q7 diesel 689,23 euro is. © REUTERS

Kan je werkgever je verplichten over te stappen op een elektrische wagen?

Moet iedereen met een bedrijfswagen straks elektrisch rijden? En kan je werkgever je daartoe verplichten? Of blijft het toch nog mogelijk om voor een benzine- of dieselversie te kiezen? De keuze die uiteindelijk gemaakt wordt, zal in ieder geval voelbaar zijn in de portemonnee van de bestuurder. Met een elektrische wagen bespaar je per jaar onder andere meer dan 200 euro aan belastingen.

  1. Hoe de elektrisch auto onze maatschappij zal omgooien: “Vandaag is elektrisch rijden misschien goedkoper, maar hoe is dat over twee of vijf jaar?”
    PREMIUM

    Hoe de elektrisch auto onze maatschap­pij zal omgooien: “Vandaag is elektrisch rijden misschien goedkoper, maar hoe is dat over twee of vijf jaar?”

    Al jaren kun je horen en lezen dat het Autosalon van Brussel ‘helemaal in het teken van elektrisch rijden’ staat, maar pas met de editie 2020 wordt het menens. Dit Autosalon is het échte startschot voor de elektrische auto in ons land. Je zal het merken, ondervinden en... betalen, zo toont onze expert aan. “Met een elektrische wagen wordt die autovakantie een regelrechte nachtmerrie met de laadinfrastructuur die er nu is.”