Exclusief voor abonnees

Je oude benzinewagen op rijden, of een elektrische wagen kopen: wat is groener?

Vorig jaar gespot in Berlijn: een oude eend omgebouwd met een elektromotor onder de kap
Getty Images Vorig jaar gespot in Berlijn: een oude eend omgebouwd met een elektromotor onder de kap
U rijdt naar volle tevredenheid in uw niet zo nieuwe, maar prima functionerende auto. Het enige nadeel is dat er een verbrandingsmotor onder de kap ligt en u wilt iets doen aan een beter klimaat. Moet u dan overstappen op een e-auto of is het duurzamer de oude zo lang mogelijk te blijven gebruiken?

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean-pierre Janssens

  Ik ben van diesel overgeschakeld naar aardgas...super goedkoop... Verbruikt minder dan door de fabriek opgegeven... En is de . . Motor versleten... Gewoon een ander motorblok kopen.... Kostprijs... Ongeveer 3500 euro..... En ik kan weer 200.000 km bollen..... Tegen dan zal een Electrische auto zonder batterij.. Ik bedoel werkt op waterstof.. .heb hem niet gekocht.... Omdat er maar 1 laadstation is in België.. Dan zal deze hopelijk nog eens zo veel. Goedkoper zijn dan nu. Het geval is..... .

 • Annick Van Paemel

  En de elektriciteitsschaarste, das opeens geen probleem meer. Laten we maar hopen dat Tihange 3 en Doel 4 blijven werken. Of ze gaan niet meer met den auto moeten rijden. Ma wij dieselkes wel ;)

 • Marcel Leroux

  Dieselen.

 • Patrick Jonkers

  Hoe gaan ze in godsnaam al die "voorspelde" e-wagens opladen. Waar en hoe in bijvoorbeeld een stad gelijk Brussel. Mensen die wonen op een appartement met een e-wagen ? Verlengkabel ?. Laadpalen zijn er nauwelijks en zijn niet praktisch.....je auto achterlaten voor een paar uur aan een laadstation s'nachts ?

 • Roger Cooks

  En eens dat de elektrische wagen goed ingeburgerd is, dan zal de fiscus je weten wonen. Gegarandeerd! Of is men misschien zo naïef om te denken dat ze alle accijnzen en taksen en BTW's op benzine die ze dan kwijt zijn niet gaan compenseren? Ik blijf met mijn 5 PK Clio Grandtour benzine bollen, alhoewel het door Renault voorgespiegeld verbruik van 3,6-5 liter/100km eerder 7 liter is alhoewel ik ecologisch rijd en me aan alle reglementen houd.