Je autostoel omtoveren tot een bed? Eind dit jaar kan het in BMW X7

Naast de bestuurder veilig liggen slapen: de nieuwe stoel in de BMW X7 maakt het mogelijk.
BMW Naast de bestuurder veilig liggen slapen: de nieuwe stoel in de BMW X7 maakt het mogelijk.
In een rijdende auto languit liggen slapen als passagier: tot nu toe was het verboden, maar BMW heeft een stoel ontwikkeld die dit wél veilig en verantwoord maakt. Eind dit jaar is de slaapstoel verkrijgbaar in de BMW X7 en volgens de autofabrikant voldoet hij aan alle wettelijke eisen.

BMW heeft de stoel van extra zachte kussens voorzien en ook van nieuwe in de stoel ingebouwde airbags, die de liggende passagier als het ware omarmen bij een eventuele botsing. Verder is de behuizing van de gordel niet - zoals gebruikelijk - in de deurstijl ingebouwd, maar in de stoel zelf. Gaat de stoel in de ligpositie, dan verhuist de gordel gewoon mee.

Zelfrijdend

De stoel, met een rugleuning die je tot zestig graden in een bijna volledige ligpositie kan draaien, wordt eind dit jaar leverbaar in de X7, de grootste SUV van BMW. Dat is niet zonder reden: de nieuwe stoel neemt in een auto tamelijk veel ruimte in beslag. Hij is vooral ontwikkeld met het oog op de toekomstige generatie zelfrijdende BMW’s. 

BMW noemt de stoel ZeroG Lounger en hij moet de passagier straks het gevoel geven dat-ie los komt van de zwaartekracht, zoals dat ook tijdens een ruimtereis gebeurt. In de zonneklep is een extra scherm voor het infotainment ingebouwd, zodat de passagier al liggend een film of tv kan kijken. Om wagenziekte te voorkomen, kunnen op het scherm ook speciaal ontwikkelde animaties vertoond worden, waardoor je bijvoorbeeld minder snel draaierig wordt in bochten. Over de prijs van deze nieuwe optie in de BMW X7 is nog niets bekend.

BMW X7 ZeroG Lounger
BMW BMW X7 ZeroG Lounger
BMW X7
BMW BMW X7
Het nieuwe beeldscherm - in plaats van de zonneklep - toont op deze foto de werking van de airbags in de slaapstoel.
BMW Het nieuwe beeldscherm - in plaats van de zonneklep - toont op deze foto de werking van de airbags in de slaapstoel.11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Swaenen

  Het is nu al zo moeilijk om wakker te blijven met die fenomenale snelheidsbeperkingen.

 • Geert Tamsyn

  Hoeveel passagiers zitten niet te dutten tijdens een langere autorit? Om dan wakker te worden met een stijve nek ... Goed gezien van BMW.

 • Jef Van De Plas

  al die bijkomende beeldschermen alom moeten uit auto's verdwijnen, , de navigatie is al afleiding genoeg. er moet ook nog veilig gereden worden he.

 • Joske Zeeuw

  Zelfs slapen in een geparkeerde auto is verboden mensen.

 • jurgen vergaelen

  Hier zaten we écht op te wachten. Niet.