James Bond moet milieuvriendelijker worden

De Aston Martin Rapide vormt de basis voor de volledig elektrische Rapid E die eind dit jaar wordt uitgebracht
Aston Martin De Aston Martin Rapide vormt de basis voor de volledig elektrische Rapid E die eind dit jaar wordt uitgebracht
James Bond moet in zijn nieuwste filmavontuur wat milieuvriendelijker worden en daarom rijdt hij in een elektrische auto. Dat melden Britse media die dat van de filmmakers hebben vernomen. Bond blijft wel trouw aan het automerk waar hij al sinds heugenis in rijdt: Aston Martin.

Geheim agent 007 verruilt in de nieuwste film zijn op benzine rijdende Aston Martin voor een volledig elektrische Rapid E. Dit model van de Britse sportwagenfabrikant gaat eind dit jaar in productie en er worden er in eerste instantie slechts 155 van gemaakt, om de exclusiviteit te garanderen. De toekomstige verkoopprijs van de auto wordt geschat op ruim 290.000 euro.

Boomknuffelaar

In Britse media wordt gesuggereerd dat regisseur Cary Joji Fukunaga achter het plan zit. De regisseur zou bekend staan als een enorme boomknuffelaar die het karakter van 007 - tegenwoordig gespeeld door Daniel Craig - milieuvriendelijker wil maken. In de allereerste James Bond-film Goldfinger - ruim 50 jaar geleden - reed acteur Sean Connery al in een Aston Martin DB5. Die auto is later nog regelmatig teruggekeerd. 

De nieuwe film krijgt de titel ‘Shatterhand’. De opnamen beginnen volgende maand en volgend jaar wordt hij in de bioscoop verwacht.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Els Pauwels

  ze zouden inderdaad in de film de achtervolging moeten laten stoppen wegens lege accu, zou wel grappig zijn

 • Gerd Peeters

  Belachelijk!

 • Stavros Kanakaris

  OO7 met de bakfiets?

 • Jens Vranckx

  tja, geen lange afstandsachtervolgingen meer dus. EMP ofzo erop en t is ook gedaan. Zeker dat het geen kortfilm wordt?

 • Ramon Simon

  Kogelhulzen oprapen en recycleren.