Jaguar Land Rover schrapt duizend banen in Engeland door onzekerheid over brexit en diesel

CEO van Jaguar Land Rover, Ralf Speth.
AFP CEO van Jaguar Land Rover, Ralf Speth.
De Britse autobouwer Jaguar Land Rover schrapt in Engeland duizend banen wegens de onzekerheid over de brexit en de toekomst van de dieselmotor. Een woordvoerder van het bedrijf heeft een bericht van nieuwszender Sky News daarover bevestigd.

"Door de aanhoudende tegenwind voor de automobielindustrie maken we enkele aanpassingen bij de productieplannen en tijdelijke werknemers", klinkt het. Tegelijk wil de autobouwer verder hooggekwalificeerde ingenieurs en pas afgestudeerden blijven aanwerven.

De autobouwer wijst voor de beslissing op de onzekerheid over de brexit en de toekomst van de dieselmotor. Afgelopen boekjaar zag hij de omzet op de Britse thuismarkt en in de rest van Europa duidelijk teruglopen.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Sonck

  Dat ze bij LR eerst eens beginnen met de CO2 normen aan te passen zoals de concurrentie al jaren geleden deed. Dat is de reden waarom er een terugval is in de verkoop van LR. Maar dat hebben ze daar i de UK nog niet begrepen. En doe ook iets aan de extreem hoge prijs van een onderhoud. Willy Slachmuylders heeft gelijk.

 • Bob(Robert) Bruyland

  Cng is bewezen zuiniger dan elektrisch en kost iets meer dan de benzineversie, hopelijk blijft de belasting op nul.

 • Willy Slachmuylders

  Geen probleem Jaguar en Range rover zijn de duurste wagens in onderhoud ! Veel fantasie op de faktuur !

 • wim rooyakkers

  Weer zo,n stunt van de politiek,er zullen nog veel arbeidsplaatsen verloren gaan want de gewone burger kan zich normaal gezien geen dure accubak veroorloven.