Exclusief voor abonnees

Is dit de eerste betaalbare elektrische wagen?

De VW ID.3, ofwel de Kever van de 21ste eeuw, kost ongeveer 30.000 euro

EPA
Hij is zo groot als een Golf, rijdt op stroom en kost - zonder premie - minder dan 30.000 euro. Volkswagen wil met de ID.3 de markt van de elektrische wagens openbreken. “Een wagen voor iedereen, zoals de Kever, maar dan wel met een elektrische motor”, verwacht autokenner Joost Bolle.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
104 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Noël Claes

  Als ik de lotto win zal ik eens nadenken, maar de kans zal in de buurt van 0 percent liggen, veel te duur, wat een modellen, je geraakt tot aan de hoek van de straat, indien je wind mee hebt tot aan de supermarkt, ....

 • Toran Korshnah

  30000 is nog veel te veel voor veel te veel mensen. OK, je benzinekosten vallen weg en dat maakt het geheel redelijk betaalbaar. Maar goedkoop kan je deze wagen nog altijd niet noemen.

 • Geert Tamsyn

  Mario Tersago, de gigantische milieurampen door schipbreuken van olietankers al vergeten?

 • Bob(Robert) Bruyland

  Ik mag met mijn Zafira 3900kgr op de weg zetten,dus boot of caravan is geen probleem,electrisch zie ik het nog niet gebeuren.Ik heb daarbij een actieradius van 700km,de eerste 500km kosten me 25€ op cng,De laatste 200km kosten me 22.4€ op benzine .dit is niet op een testbank maar in de praktijk.

 • Mario Tersago

  @Johan Van Biesen, ik volg u helemaal! Zolang men de huidige technologie van batterijen niet kan optimaliseren of efficiënter maken met andere grondstoffen, zal dit niet rendabel zijn. Als je ziet wat voor oppervlaktes men nodig heeft om minimum aan lithium te ontginnen.. Kan het nog niet ecologisch verantwoord zijn. Zoek maar eens op 'lithium mining'. Als je dat 'ecologisch' vindt.. dan zijn we gedoemd als mensheid.