In deze Europese landen staan de meeste flitspalen

België telt 2.076 flitspalen. Is ons land daarmee Europees koploper? Voor het gevoel misschien wel, maar in werkelijkheid staat ons land op plaats zes.

Op de eerste plaats staat momenteel Italië met een comfortabele voorsprong. Terwijl het aantal flitspalen daar in 2015 nog uitkwam op 6.625, zijn inmiddels meer dan 3.500 extra snelheidscamera's geïnstalleerd op de Italiaanse wegen, waarmee het totaal boven de 10.000 uitkomt. Groot-Brittannië en Duitsland vervolledigen de top 3. België valt met 2.076 flitspalen net uit de top 5.

Speed Camera Database33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  Men zou meer flitspalen mogen plaatsen. Het is goed voor de verkeersveiligheid en voor het gat in de begroting!

 • Johan Apatride

  Nutteloze studie want als je het aantal flitspalen per inwoner of per kilometer telt, dan zijn wij zeker koplopers (zeker in Vlaanderen)

 • stijn van deynse

  1flitspaal per 5000 inwoners. Alleen Italië komt id buurt. Met bevolkingsdichtheid moet je zelfs geen rekening houden. Die Italiaanse palen staan ook allemaal in dichtbevolkte gebieden

 • Jan De Schutter

  Aantal flitspalen per inwoner en niet België maar Vlaanderen...

 • DIRK VAN DESSEL

  In functie der oppevlakte berekend staan wij zeker op de betreurenswaardige top...