Exclusief voor abonnees

Iedereen kan kind vergeten in warme auto: “Fout in onze hersenen”

Een baby slaapt in een autostoeltje op de achterbank van een auto. Al na 15 minuten onder een loden zon stijgt de temperatuur er boven de 30 graden.
thinkstock Een baby slaapt in een autostoeltje op de achterbank van een auto. Al na 15 minuten onder een loden zon stijgt de temperatuur er boven de 30 graden.
Een kind vergeten in de auto. Of erger: een kind vergeten in de auto op een bloedhete dag. Zeg nooit dat het u niet zal overkomen, want het ligt voor een groot deel aan ons brein. “In onze hersenen gebeurt hetzelfde als wanneer we de koplampen van onze auto vergeten uit te schakelen zodra we ergens aangekomen zijn: ze maken geen onderscheid tussen iets banaals en iets belangrijks.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mike Zwarts

  Laksheid meer niet.

 • aaron lammens

  Simpel een kind vergeet je niet ik kijk zelfs in de autostoel ookal weet ik dat ik alleen vertrokken ben dikke zever dat iedereen dit kan meemaken een kind is wel iets anders dan uw handtas of jas of zelfs uw broek of rok vergeten in de auto en ja je kan inderdaad dingen vergeten maar NIET uw kind maar ja wat is er voor sommige belangrijker dan hun kind ra ra ra

 • ingrid grieten

  Het woordje "iedereen" is er wel ver over want dan zou het heel wat vaker gebeuren. Dan kun je net zo goed stellen dat iedereen wel eens een vliegtuig op zijn hoofd zou kunnen krijgen.

 • Lutgart Brouwers

  Ik geef Josette Huybrechts 100% gelijk.

 • Toon Schouteden

  Zet als je vertrekt 'n herinnering in je smartphone en laat die ieder kwartier afgaan: probleem opgelost!