Volledig scherm
PREMIUM
© Unsplash

Iedereen een elektrische auto, maar kan het stroomnet dat wel aan?

Het is u misschien al opgevallen: automerken lanceren nu in sneltempo hybride en elektrische auto’s. Ze proberen daarmee te voldoen aan de altijd maar strengere uitstootnormen die de Europese Unie oplegt. Maar is ons elektriciteitsnet daar wel op voorbereid? Professor vermogenelektronica Johan Driesen (EnergyVille/KU Leuven) ziet alvast oplossingen.

 1. “Mensen die op 1 januari 2022 nog geen digitale meter hebben, zullen maar gedeeltelijk aan het capaciteitstarief ontsnappen”
  PREMIUM

  “Mensen die op 1 januari 2022 nog geen digitale meter hebben, zullen maar gedeelte­lijk aan het capaci­teits­ta­rief ontsnappen”

  Na je werk thuiskomen, het eten in de oven schuiven en de vaatwasser en wasmachine nog snel even aanzetten? Vanaf 1 januari 2022 zal je het voelen aan je elektriciteitsfactuur. Dan voert de Vlaamse energieregulator VREG een nieuw capaciteitstarief in, dat via de digitale meter ons piekverbruik gaat monitoren. Paul D’Hoore, geldexpert in ons geldpanel, overloopt de nieuwe regelgeving, en legt uit waarom veel of weinig elektriciteit verbruiken niet meer doorslaggevend zal zijn.
 1. Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank
  Play
  Da's Liefde

  Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank

 2. Maria (86) heeft Britse coronavariant maar is niet ziek
  Play

  Maria (86) heeft Britse coronavari­ant maar is niet ziek