Hyundai lanceert ’s werelds eerste vingerafdrukscanner om auto te openen en te starten

Hyundai
Hyundai lanceert ’s werelds eerste vingerafdrukscanner om een auto te openen en te starten. De techniek debuteert in de nieuwe Hyundai Santa Fe, die in het eerste kwartaal van 2019 op de markt komt.

Om het voertuig te kunnen ontgrendelen moet de bestuurder een vinger op de sensor op de deurhendel plaatsen. Als de vingerafdruk wordt herkend, kunnen de portieren geopend worden. Om de motor te starten is ook de startknop voorzien van een vingerafdrukscanner.

Hyundai

Ook kunnen enkele persoonlijke instellingen worden gekoppeld aan de vingerafdrukgegevens, zoals de positie van de bestuurdersstoel en de buitenspiegels die dan automatisch in de goede stand gezet worden. Hyundai wil ook de temperatuur van de klimaatcontrole, de positie van het stuurwiel en allerlei andere persoonlijke instellingen aan een vingerafdruk koppelen.

Hyundai

De kans dat een andere vingerafdruk wordt herkend dan die van de bestuurder is slechts 1 op 50.000. Daarmee is de vingerafdrukscanner vijf keer effectiever dan een conventionele autosleutel en slimme keyless-startsystemen. Bovendien wordt het systeem bij iedere vingerafdrukscan verbeterd door het ‘Dynamic Update’-systeem om het herkenningspercentage te vergroten.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hans Schoen

  Wat in koud druilig vriesweer? Zelf veel ervaring gehad met vingerscanproblemen. Als vingers droog zijn, ringen onduidelijk zijn, te warrig, te koud of als de lens bekrast is of de lens in zonlicht dan ga je een tweede optie met sleutel of code zeker kunnen gebruiken. Moet er wel bij zeggen dat de nieuwe scanners stukken beter zijn. De kans op falen is klein. Scanner zit binnen nogwel. Niet buiten id zon, sneeuw of regen!

 • Rudi De Lobelle

  En hoe gaat het dan als je de auto moet binnenbrengen voor onderhoud?

 • John De Smedt

  Hopelijk kan een onderhoudstand ingesteld worden of iedereen is verplicht om bij zijn wagen te blijven voor onderhoud wat dan weer niet kan voor de verzekering want een onbevoegd persoon is niet toegelaten in een atelier...

 • Jan Verstrepen

  En dat gaat dieven tegenhouden kom zeg hebben ze daar niets beters te doen.