Ga naar de mobiele website
^ Top

Huiszoekingen bij Audi in Ingolstadt

CEO Rupert Stadler bij aanvang van de voorstelling van de jaarresultaten.
REUTERS CEO Rupert Stadler bij aanvang van de voorstelling van de jaarresultaten.
Bij de Duitse luxewagenbouwer Audi hebben in Ingolstadt en Neckarsulm huiszoekingen plaatsgevonden. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf gezegd voor aanvang van de persconferentie over de jaarresultaten voor 2016.

Ook bij moederconcern Volkswagen (VW) in Wolfsburg zijn vandaag speurders korte tijd binnengevallen. De huiszoekingen kaderen in het onderzoek naar het schandaal met de sjoemelsoftware bij Volkswagen. Audi en VW zeggen hun volledige samenwerking hieraan toe, aldus een woordvoerder.

Details over de huiszoekingen werden niet gegeven, gezien het onderzoek lopende is. Concrete beschuldigingen zijn er niet.

Audi boekte vorig jaar nieuwe records voor verkoop en omzet, maar zag de operationele winst afnemen. Daarnaast werden ook voor 1,8 miljard euro provisies aangelegd voor het oplossen van het probleem met de sjoemelsoftware bij modellen met de V6 3.0 tdi-motor in de VS en voor de problemen met airbags van de Japanse fabrikant Takata.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jordy Vansteenkiste

    Die Amerikanen willen echt de Europese autobouwer dood. Ik roep dan ook op om alleen maar Europese auto's te kopen. Want dit begind echt opgevallen. Eerst VW dan Renauld nu Audi. En het zijn alleen maar Amerikanen. We zouden eens hun merken moeten nakijken.

Meld een bug